Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Ha a mostani 16gb RAM mellé...

Ha a mostani 16gb RAM mellé veszek még 16-ot az mennyire számít a játékok teljesítményében?

Figyelt kérdés
van a gépben egy egész jó videokártya, i5 13 gen proci. Egesz jól fut rajta kb minden úgy medium beállítások mellett. Még 16 gb ram az javítana sokat a teljesítményen?
júl. 24. 09:34
 1/7 anonim ***** válasza:
83%
Attól függ mi okozza a rossz teljesítményt. Ha a RAM hiánya akkor egyértelműen javítani fog, ha nem akkor olyan mintha ott se lenne.
júl. 24. 09:41
 2/7 A kérdező kommentje:
Nem rossz a teljesitmény csak jobbat szeretnék.
júl. 24. 09:44
 3/7 anonim ***** válasza:
54%
Nézd meg játék közben a kihasználtságot, ha 90% vagy felette van akkor érdemes bővíteni. Told feljebb a beállításokat a teszt idejére arra a szintre amit szeretnél elérni, hogy úgy mennyit fogyaszt.
júl. 24. 09:49
 4/7 A kérdező kommentje:
Fps monitor vagy speccy progik jók erre?
júl. 24. 09:51
 5/7 anonim ***** válasza:
65%

Sima MSI Afterburner mutatja ezeket az infókat, de akár sima CTRL + SHIFT + ESC-el előhozható feladatkezelő is jelzi. (Már ha windows-on játszol.)

16GB RAM általában elég szokott lenni amennyiben nem úgy játszol ahogy én. Nekem a játék mellett még 2 böngésző nyitva van aminek darabja 1-5GB között eszi a memóriát. Néha még extra programok is nyitva vannak, nem véletlen upgradeltem 16-ról 32-re. Fő indok igazából az volt, hogy néhány indie játék optimalizálatlansága (pl Rust, 7 Days to die) nem elégszik meg a 16GB memóriával sem, zabál amennyit csak tud. Pl mára a Rust simán megeszi a 20GB-ot is. Elfutnak 16GB-al is, ha nincs mellettük nyitva semmi, viszont nem szeretem, ha egy játék lekorlátozza a lehetőségeimet ennyire.

A legtöbb jól összerakott játék simán elfut 5-10GB memória használattal, hiába van 32GB, vagy 64GB RAM-od nem fog sokkal többet enni. Viszont vannak olyan játékok amik használnak extra gyorsításokat, cacheket amennyiben van rá erőforrás.

júl. 24. 11:08
 6/7 anonim ***** válasza:
71%

Rust-ot láttam 26GB-t felzabálni, az 16GB-n nagyon kínlódik. 🤣

Ha olyan játékot tolsz ami kifut a ramból, ott nagyon sokat segít. De önmagában a teljesítményt nem növeli.

júl. 24. 12:03
 7/7 anonim ***** válasza:
54%
Most kb semmit, max ha sok minden meg van mellette nyitva. Én csak a jövőre nézve vennék, mert lassan lehet kelleni fog, ha nem tervezel új gépet venni ddr5-tel egy darabig.
júl. 24. 17:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!