Lesz olyan valamikor hogy csak 1 db memoria lesz a gépekbe?
Azert a ram nem fogyaszt olyan sokat
Olyan akksi kene ami kibirja par honapig egy toltessel
Bocsi, lehet átrágtátok magatokat a témán, deén is kefejtem itt a főbb dolgokat, amiket szerintem fontos megérteni.
Tehát alapvetően az SSD, mint tárhelyen ott az adatok tömörítve vannak. Szinte minden tárolt adatunk tömörített valamilyen formátumban. Még a veszteségmentes adatok is tömörítettek általában.
A ram-ba úgy töltődnek be ezek az adatok, hogy először ki kell csomagolni.
Tehát mindenképp előnyös, ha ehhez van egy külön tárhely, ami méggyorsabb, ment az SSD.
Biztos van olyan is, ahol elég az SSD sebessége, de jelenleg nem cél ezt meglépni.
Arm architektúránál ugye jellemző a SoC kialakítású megoldás, ahol minden dolgot egy chipbe raknak. Tehát ha úgy vesszük léteznek egy ram-os gépek. Sőt, ha úgy nézzük, akkor 0, hiszen nincs is külön chio a ram-nak, be van olvasztva a prociba.
X86 architektúrán ez annyira nem került még előtérbe. Én nem igazán láttam erre megoldást.
1db ram.slotos, forrasztott memóriás megoldások léteznek, de ez nyilcán jelenleg egy kompromisszumos dolog. Nem azért ilyen, mert jó lenne, hanem azért, hogy óccó legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!