Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » A két kábel között mi a...

A két kábel között mi a különbség?

Figyelt kérdés

[link]

[link]

4K@120Hz gaminghez kellene. Úgy tudom, hogy ahhoz már Ultra kábel kell. Ezt a kettőt találtam a megfelelő hosszban, de nem értem mi a különbség a kettő között?

2024. júl. 19. 02:28
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:
Az kimaradt, hogy egy PC lenne összekötve TV-vel. Nem tudom fontos-e.
2024. júl. 19. 02:29
 2/12 anonim ***** válasza:

Tudásban nincs különbség, ne az Alzánál vásárold a meg a kábelt mert máshol fele áron árulják.

[link]

2024. júl. 19. 06:43
 3/12 anonim ***** válasza:
30%

Ha a képernyő, amihez csatlakoztatod, csak 4k-ás akkor felesleges a 8k-ás kábel. Elég a 2.0 4k-ás kábel is.

pl. - [link]

2024. júl. 19. 07:23
 4/12 anonim ***** válasza:
0%
#3 A 8K#60Hz csak példa, lehet mondjuk 4K@120Hz is (csak tipp)
2024. júl. 19. 08:16
 5/12 anonim ***** válasza:

Ezt írják a 2.1 HDMI kábelről:

"Jelenleg ez a szabvány fedi le azokat a kábeleket, melyek alkalmasak legfrissebb 4K felbontású videót 100/120 képkockával továbbítani és megfelelőek a 8K-s videotartalmak átviteléhez, mindezt megnövelt színtérrel, ami leginkább teljesíti a gamer piac és a high-end videotartalomfogyasztás igényeit."

2024. júl. 19. 08:20
 6/12 anonim ***** válasza:
0%
Bármelyik HDMI 2.1-es szabványnak megfelelő HDMI kábel elégséges lesz.
2024. júl. 19. 08:41
 7/12 A kérdező kommentje:

Ezt a táblázatot néztem:

[link]

Ez határozottan ultra-t ír 4K@120Hz-hez.

#2 Wow, és ez legit? Hogy-hogy fele annyi ezen az oldalon?

De igazából még mindig nem értem, hogy az eredetileg linkelt kábelek között mi a különbség. Az egyik nevében benne van az AOC, én ennyit látok. Rákeresve azt jelenti, hogy optikai kábel. Viszont a másik is optikai, szóval nem értem.

2024. júl. 19. 12:36
 8/12 anonim ***** válasza:
60%

Nagy a kavarodás a különböző HDMI-kábelek között, és a gyártók össze-vissza hadoválnak arról, hogy mit tudnak a kábeleik.

Lényeg a lényeg, mindegyik HDMI 2.1-es kábel az "Ultra" kategóriába tartozik, mert ez alapvető elvárás a szabványtól.

2024. júl. 19. 13:13
 9/12 anonim ***** válasza:
67%
Én mindig a kabelvilag.hu oldalról szoktam HDMI kábelt vásárolni és eddig még nem csalódtam benne! Az oldalon van leírás is hogy mi a különbség a HDMI verziók közt
2024. júl. 19. 23:44
 10/12 A kérdező kommentje:

A verziók közti különbséggel tisztában vagyok és mint említettem van táblázatom a kábel típusára is. Az egyértelműen ultra-t ír, ezért azt veszek. Csak a linkelt kábelek közötti különbséget nem értem, mert az egyik 10-essel drágább, holott elvi szinten ugyanaz a kettő.

Egyébként az 1-es által linkelt hely valószínűleg azért olcsóbb, mert Szlovák cég. Azt rendeltem meg végül.

Egyébként tegyük tisztába, mert látom a válaszokban is kavarodik: Verziója a hardvernek van! A kábelnek csak típusa van: high speed, premium, ultra, stb. A kavarodás szerintem abból ered, hogy a gagyibb gyártók verziószámozzák a kábelt, mert fogalmuk sincs mit tud teljesíteni.

2024. júl. 20. 16:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!