Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mitől melegednek a kártyák?

Mitől melegednek a kártyák?

Figyelt kérdés
Már a 2. Videokártya ami melegedik a gépben.Mindkettő nvidia. Volt egy RX 580 az meg kifagyott folyamatosan teszt és játék alatt is.Az eladónál viszont hibátlanul működik.Pedig minden alkatrész új, boltból vettem.Csak a kártyák használtak..

2024. júl. 18. 09:41
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
Lehet az egész gépház túl meleg. Vagy a boltban volt légkondi, nálad meg nincs.
2024. júl. 18. 09:42
 2/19 anonim ***** válasza:
Ha 35+ fok van a szobában ne csodálkozz. Röffents be egy légkondit és máris nem fog melegedni.
2024. júl. 18. 11:08
 3/19 anonim ***** válasza:
Mekkora az a #meleg?
2024. júl. 18. 11:19
 4/19 anonim ***** válasza:

Vannak olyan házak, amelyeknek a szellőzése katasztrófa, ezért akármennyire pörög a videokártya ventije, csak az egyre melegedő levegőt tudja keringetni.

Nézz rá, hogy nem porosodtak-e be teljesen a ház ventijei, és győződj meg arról, hogy a kimeneti és a bemeneti ventik valóban pörögnek-e rendesen.

2024. júl. 18. 11:25
 5/19 A kérdező kommentje:
nincs venti a házban...igazából az érdekel ,hogy alaplap vagy táp okozhatja e a videokártya melegedést..73fokos a vga terhelve
2024. júl. 18. 11:32
 6/19 anonim ***** válasza:

Na, akkor ezt nem volt nehéz kitalálni, azért melegedik a videokártya, mert nincsen venti a házban, és csak az egyre jobban melegedő levegőt keringeti a hűtőbordák között.

Vegyél egy-két ventit és szereld be őket a házba. Lehetőleg több levegő menjen be, mint ki, különben porosodni fog.

2024. júl. 18. 12:03
 7/19 anonim ***** válasza:

Szerintem az egyik alap kérdés az, hogy a 73 fokos hőmérséklet (ha igaz, hogy annyi), az elfogadható, vagy nem az adott kártya esetében de én úgy látom, hogy ennél több is belefér terhelés alatt, igaz az elfogadható és az ideális nem ugyanaz, azaz ártani nem árt.

A másik, hogy a magas hőmérséklet a fagyás oka? Előzőeket figyelembe véve lehet más gond is szerintem, én a feszültség szintekre is ránéznék, tekintve előzővel is gond volt. Sőt lehet a lakásban van gond a feszkóval.

2024. júl. 18. 12:19
 8/19 anonim ***** válasza:

73 fok az régi kártyáknál lehet kicsit meleg a gtx1060 83°C-ig melegedhet (Rx580-ból tippelem a kategóriát)

Egy pár filléres ventilátor megoldhatja a problémáidat.

2024. júl. 18. 13:02
 9/19 anonim ***** válasza:
A 73°C GPU-nak terhelés alatt 'semmi', főleg hogy említésed alapján nincs is ház ventid, ez esetben kiemelkedőnek mondanám.
2024. júl. 18. 13:43
 10/19 anonim ***** válasza:

1. 73°C terhelés alatt új kártyáknál bőven belefér.

2. Vegyél abba a gépházba ventit, mert csak saját meleg levegőjét tudja így keringetni a kártya. A meleg levegőt jó lenne a házból is kidobni.

2024. júl. 18. 15:23
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!