Hogyan javíthatom meg a számítógépet?
Számítógépet ha bekapcsolom, kerregő hangot ad ki maga a gépház, ezek után a monitor nagy nehezen, de ennyit ír ki: “Fixing (D:) Stage 2: *százalék, amennyinél jár”. Na ezek után amikor készen van a stage 3-mal is megjelenik a Blue death screen, ami elmondja, hogy hiba van, újraindíthatom a gépet, nos az zsákutca, ugyanoda visszadobna újból és újból. Ezzel szemben van ugye olyan lehetőség, hogy advanced options, amiben meg lehet próbálni folytatni a windows 10-ben az egészet, és hagyni mindent. Nos akkor is visszadob a Fixing D-hez és nem akarja elindítani a windowst meg teljesen használhatatlan. Újra lehet huzalozni, de nem akarjuk, hogy elvesszenek a merevlemezen levő fájlok, mert a kiírtakból egyértelműen arra következtethetek, hogy a D meghajtó meghibásodott, és nem működik.
Nos abban szeretném a segítségeteket kérni, hogy mit tudok csinálni? Tudom, ki kéne cserélni elsősorban a hard drive-ot, de a számítógép tulajdonosa, mindenáron ragaszkodik a fájlaihoz. Tudom, vissza lehet valahogyan szerezni őket, de hát nem tudom.
Kérem, tudna valaki segíteni?

"ma 14:23 Névtelen senki"
De "cuki" vagy. :)
Pont azért érdekel, hogy mit lehetne tenni visszaállítás ügyben. De, akkor sok sikert hozzá. :)

Halott a HDD, mehet vagy a kukába, vagy ha fontos fájlok vannak rajta, akkor valami adatmentő céghez.
Többet nem érdemes próbálkozni, mert a helyzet csak rosszabb lesz.

Na, nem vagyok "szakértő", mint a többiek, de ezt javasolnám:
Vedd ki a HDD-t, és tedd be egy külső USB-s házba. Másik gépen próbáld visszahozni az adatokat. ( Akár Linux-os gépen is. )
Fizikailag 1 lemez a "C", és "D"? Mert ezt sem írtad... Szinte semmi használható infót nem adtál. :(
Kicsit kopott a Windows ismeretem, mióta Linuxra váltottam, de nem hinném, hogy a "D" meghajtó hibája miatt nem áll fel a rendszer... Ha fizikailag 2 meghajtóról van szó, akkor húzd le a gépről a "D"-t. Nézzük, mi lesz.
Köszönöm szépen a válaszokat.
Nem az én számítógépemről van szó, hanem egyik családtagoméról. Elmondásai alapján 2 hete áll fent a probléma, de kezdetben csak az egész kimerült annyiban, hogy láthatóan lassabb volt a gépe, azóta nagyjából egy hete alakult ki a fent leírt főprobléma. De nem szólt, nem jelezte, hogy nem működik a számítógépe, tegnap este hallottam róla előszőr. Mivel nem az én számítógépem, és nem én szereltem neki össze anno 10 éve kb (10 éves a gép, és semmilyen alkatrészt nem cserélt benne), ezért nem tudom a számítógép pontos paramétereit, ő se tudja. De amennyire elmondta, illetve láttam két külön meghajtó van a gépén, egy C és D. Igen, tudom, az lenne a legegyszerűbb, ha a D meghajtót kiveszem, majd kicserélem egy újra, de a tulajdonos nem szeretné, ha elvesznének a fájlai (szerintem ez azért érthető, hiszen, ennek ki örülne, ha elvesznének a fájlai? Senki)

Igazából elmondták már itt előttem, milyen megoldások vannak. Azonban ha a tulaj ennyire ragaszkodik a fájljaihoz, időben gondolhatott volna a biztonsági mentésre. Akkor most nem kellene ezen rugóznia.
Minél előbb juttasd el egy adatmentő céghez a meghajtót, házilag minden egyes kisérlettel csak rontasz a helyzeten, kicsi esélyel a sikerre.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!