Asus a15 tuf laptop normális eza a melegedès?
Ryzen 7 6800H
16gb ddr5 ram
Rtx 3070 gpu
fèl èves gèp
Nyár van,rohadás meleg van a szobában,ès gondoltam megnèzem számszerint milyen meleg is a gèp.
Cpu wow alatt 30% usage 93fok folyamat, gpu 50%usage 85-90fok korul mozog. Ez ilyenkor normális?
Páromnak msi laptopja van, i7 8750h ès gtx 1660ti -al de neki 10fokkal alacsonyabb minden konstans.
Kilett takaritva mindegyiket nemrèg
Nekem egy 2021-es kiadású van, ezeknél meg az előzőeknél is tipikus hiba a túlmelegedés. Korábban, ha csak böngésztem is folyamatosan zúgott a ventillátor, mivel a proci boost mindig bekapcsolt ami miatt meg jobban melegedett.
A megoldásom az lett, hogy kis matatással, kikapcsoltam a prociboost-ot. Manapság viszont már van egy egyszerűbb megoldás: Ghelper. Ez az alkalmazás lényegében az Armoury Crate helyére jött létre, személy szerint nekem jobban is bejön, egyértelműbb a felület is, valamint nekem sokszor volt valami gondom a dedikált videókártya ki-be kapcsolásával is, amíg az AC-t használtam. Redditen is sokan azt szokták javasolni, hogy töröljék le az Armoury Cratet (bios-ban is ki kell kapcsolni az automatikus telepítést) és használják inkább azt.
Én azt csináltam, hogy a Silent módban kikapcsoltam a boost-ot meg leszabályoztam a teljesítményt is, a Balanced módban csak a boostot kapcsoltam ki és a Turbot hagytam úgy ahogy volt.
Innen szedheted le: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!