Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Legális így átírni az IMEI-t?

Legális így átírni az IMEI-t?

Figyelt kérdés
Megvenném ezt a telefont: [link] de mivel demo telefon (Nem kezel SIM kártyát, stb) ezért átkéne írni rajta az IMEI-t. Megoldható? Vagy kamu lenne?
2024. júl. 9. 06:42
 1/6 anonim ***** válasza:
0%
IMEI nem írható át. Bele van égetve. Kamu, ha vki azt állítja, hogy átírható.
2024. júl. 9. 06:45
 2/6 anonim ***** válasza:
Átírható a sim-et fogadó lapka/alaplap cseréjével.
2024. júl. 9. 07:00
 3/6 anonim ***** válasza:
0%
#2 A felefon lelke a lapka. :) Lapka IMEI-je nem írható át. Ha telefonnak a külső vázát tekintjük, úgy valóban "cserélhető", ha lapkák cseréled ki.
2024. júl. 9. 07:11
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én a helyedben nem vennék ilyen telefont. Elsősorban azért nem, mert a kiállított telefonokat nem a megvásárlásra találták ki, hanem arra, hogy a boltokban meg lehessen nyomkodni őket, tehát reklámcélú termék.

A másik dolog pedig az, hogy nem tudsz biztosra menni, hogy igazat mond-e az eladó, mivel az imeihez csak nullákat ír. Ez azért olyan érdekes, mert azok a telefonok sem tudnak felmenni a hálózatra, amelyeket a szolgáltatók letiltottak tartozás miatt (tehát részletre vásárolt készülék, aminek a részleteit "elfelejtették" fizetni). Én még keresgélnék hardveraprón, és vennék egy normális telefont, és nem csinálnék magamnak ilyen problémákat. Az Imei csere nem egyszerű, mert ahhoz a komplett alaplapot is cserélni kell, ami munkadíjjal meg mindennel együtt 6 számjegyű összeg bőven.

2024. júl. 9. 07:30
 5/6 A kérdező kommentje:

Rendben van, akkor lemondok róla.

Köszönöm a válaszokat.

2024. júl. 9. 07:36
 6/6 Kedves Vezető ***** válasza:
77%

Én elgondolkodnék rajta, hogy a bolti demo telefon, hogy kerül a Jófogásra. Amúgy ha rárakják a gyári szoftver-t, akkor kap IMEI-t is, de ezt csak a forgalmazó tudná megcsinálni hivatalosan, ahol megint csak előjönne, hogy "honnan van".

Meg nézd meg a "további hirdetéseit"..

(Media Markt os tablet, pont arra gondoltam hogy onnan hozta ki a másikat, a demosat, papucs..)

2024. júl. 9. 09:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!