Egy ryzen 7 3700X-et érdemes lehet cserélni egy ryzen 7 5700X-re 30000Ft rá fizetéssel?
Hogy mii??? Ez hogy a búbánatos lófittybe jött ki? Nem! Nagyon nem.
Akárhogy nézem, használt 3700X 40 körül megy, új 5700X pedig 57-60. Tehát még 20 ezer ft különbség sincs.
Amúgy nem írtad el? nem az 5700X a zsír új 3 év garival, és a lecserélendő 3700X-ed a használt?
Vagyesetleg nem 5700X3D? Az viszont még akár 40 ezres ráfizetést is megérhet.
Nem hiszem, hogy nagy ugrás lenne.
De minden attól függ mennyiszer vagy GPU limiten most.
Ha a játékokban amit játszol 100% körüli GPU használat van most ott szinte semmit nem fogsz észre venni. Ha e-sport címeket tolsz eszméletlen FPS-el ott viszont nagyot javíthat az eredményen.
5/
Igen csak a felsoroltak bőven drágábbak.
Azok, de az adott területen mindkettő sokkal sokka többet nyújt.
A 6700XT jó kártya, de azért messze nem high-end. Leírták, ha GPU limiten játszol max grafikával akkor a 30 000Ft-ért gyakorlatilag 0fps-t fogsz kapni, ezért teljesen felesleges egy forintot is adni. A kompetitív játékoknál sem a 3700X a kevés a gépedben, mert ez bőven elég a 6700XT-hez. Linkeltek tesztet RTX3070-nel, az alapján nyersz kb 10fps-t 30 000-ért ( a Rainbow Sixnél meg 300+ fps-ről beszélünk, ott már tökmindegy ak ülönbség ), ami azért nem az évszázad üzlete.
Egy 2600X-ról vagy 2700-ről jelentősebb ugrás lenne az 5700X, ott megérné a ráfordítást viszont a 3700X esetében nem nyújt annyival többet amennyivel drágább.
7/
Tudom én,hogy a legjobb az AM5 lenne csak alaplap,proci,memória csere min 200EFt és még videokártyát nem is cseréltem ami még min 200EFt.Még a videokártyát pl semmiben sem éreztem kevésnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!