Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Melyik tápegység lenne a jobb?

Melyik tápegység lenne a jobb?

Figyelt kérdés

2 tápegységet néztem ki hosszú távra

Az egyik:

Seasonic vertex gx 1000w

A másik pedig:

Be quiet straight power 12 1200w

Árban kb megegyezik

Melyik lenne a jobb választás?

Vagy esetleg más alternatíva hasonló max árban?

2024. júl. 6. 09:44
 1/8 anonim ***** válasza:

Nehéz döntés, mindkettő kiváló tápegység és nagyon hasonló kaliber.

Szóval ez esetben mindegy melyiket veszed, a lényeg hogy 10 év garanciát adjon az adott webshop. Hátha ez döntő szerep, hogy melyiknél kapod ezt meg olcsóbban.

2024. júl. 6. 10:00
 2/8 anonim ***** válasza:
Én is nehezen döntenék. Ez egy olyan kérdés amiben nincs igazán rossz opció. Nekem a Seasonic a szimpatikus, de a másik ellen sem tudnék érvelni.
2024. júl. 6. 12:01
 3/8 anonim ***** válasza:

A Platinum hatásfok és a 2 db 12VHPWR kábel miatt inkább a Be Quiet felé hajlanék. De vedd figyelembe azért, hogy annak folyamatosan jár a ventilátora, cserébe a leghalkabbakkal a BQ tápjait szerelik. A Seasonicon választható félpasszív mód, így alacsonyabb terhelésen néma, viszont annak szinte biztosan zajosabb a ventilátora, ha beindul.

Egyébként milyen géphez vennéd? Mert lehet, hogy overkill mindkettő, és egy fele annyiba se kerülő ASUS Prime 750W Gold (vagy hasonló) is bőven elég lenne.

2024. júl. 6. 13:06
 4/8 A kérdező kommentje:

Mind a 2 őt 10év garival adja a webshop így ezért sem tudtam dönteni

Amúgy egy i7 14700k+rtx 4080super mellé menne majd

2024. júl. 6. 14:26
 5/8 anonim ***** válasza:

Egyikkel sem lősz mellé, mondhatnánk azt, hogy overkill ez a kettő tápegység, de a tápegységen sosem kell spórolni ha van rá pénzed akkor a jövő biztosság miatt is megéri egy ilyen táp egy későbbi RTX xx90 kártya mellé már amúgy sem feltétlen sértés egy 1000W táp. Alapvetően játékokban a 4080s alá még azzal a kazán procival is elég egy 650W táp. De ha munkára fognád a konfigot már alapból kellene a 750W feletti az I7 13700K és 14700K játék közben is képesek 200W áramot megenni munkában ez 350W is lehet.

De amúgy is ha ilyen igényekkel akarsz konfigot össze rakni és kell a jó játékteljesítmény is akkor én meggondolnám egy R9 7900X3D vásárlását inkább. AM5 platformot legalább tudod fejleszteni is a későbbiekben.

2024. júl. 6. 14:54
 6/8 A kérdező kommentje:

Nagyon gondolkoztam am5ön is

De megvárom az új gen inteleket is még

Tápegységből meg nem tudom melyik lenne érdemesebb

Mind a 2 elég jó darab

És hát ugye hosszú távra tervezek venni tápot.

2024. júl. 6. 17:26
 7/8 anonim ***** válasza:

Ha megvárod az új gen Inteleket az is egy jó ötlet mivel az LGA 1800 vagy 1851 vagy amilyen neve lesz. Már nagy esélyel felfog érni az AM5-höz. Ha szerencsénk van mostmár három generációt kapunk. De ha csak kettő lesz megint és jól eltalálják akkor érhet annyit ez a foglalat is mint az AM5.

Ha az AM4-et nézzük akkor az LGA 1200 lett volna a kihívója. Mert előtte az LGA 1151 foglalatok nem sikerültek túl jól ezért már a zen 2 Ryzenek is egálba voltak a kilencedik generációval. A 11. Gen ugyan beérte a zen 3-at játékban. Munkában persze egy R9 5950X még mindig jobb mint egy I9 11900K. De az Intel ebben a foglalatban nem tudott felkészülni az R7 5800X3D-re, ami meg már majdnem 12 gen szintet súrolt. De mostmár feltud készülni mert azért az Intel 13600-14900K nem sokkal maradna el egy Zen 4 Ryzen X3D procihoz képest játékban. Munkában meg a 14900 szintén nagyjából hasonló mint egy R9 7950X, 7950X3D.

Csak hát az a baj, hogy itt már a K végződésű procik (kivéve a 13600/14600K nem fogyaszt túl sokat és nem kazán, bár ezek inkább R7 7700X szintűek) is szinte dupla áramból képesek megközelíteni ezeknek a Ryzeneknek a teljesítményét megközelíteni főleg az I9-ek. És akkor ha ezekkel vannak csak egálban ezek az Intelek. Akkor mit gondolsz az új Zen 5 Ryzenek főleg az X3D-sek mennyivel lesznek gyorsabbak? Vagy az is elég szép kis látvány lesz ha majd egy néhai R5 9600, I5 15400F vagy 15500-as cpu negyed fogyasztásból is fog annyit tudni mint egy kazán 14900KS. XD

2024. júl. 6. 17:44
 8/8 A kérdező kommentje:

Végül a be quite lett a befutó

Dizájnja jobban megfogott

Szép kis darab

Mindenkinek köszönöm a részletes vaszolat és a segítséget!

2024. júl. 8. 20:15

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!