Ezen a laptopon mi kerül ennyibe? Lesznek még olcsóbbak a laptopok várhatóan a közeljövőben? Esetleg jobb vétel ennél?
Itt van ez a két laptop, és ugyanazok a cuccok vannak benne, kivéve a vga-t. Tudtommal 4050 vga-k gyengébben sikerült 4060-ak. Nem tudom, hogy mégis mi indokolja ezt a hatalmas árbeli különbséget, holott csak 10-20%-al nyújt nagyobb teljesítményt.
Egyébként ezek a laptopok 45 wattot fogyasztanak, miközben 150 wattosak alapból. Nagyon le van csökkentve a fogyasztásuk, emiatt mennyivel nyújtanak gyengébb teljesítményt? Nem lenne sokkal érdemesebb olyan verziót venni, ami legalább 80 wattot használ?
1.: Én is így számoltam, több mint 72 ezer forintos különbség.
Kb. hasonló árkülönbségek voltak régen is, csak a laptop legalább 50%-al tudott többet. Én pl. jól emlékszem, hogy az 1050m-es laptop 200 ezer forint volt, míg az 1060m-el szerelt 300 ezer, viszont majdnem dupla olyan erős.
Ezeknél a gamerebb gépeknél a videokártya TGP vagy mhz számít igazán
Valszeg mivel azonos gépek, így nagyon nem lesz nagyobb kakaó a 4060-ra eresztve, de nyipván a nagyobb feldolgozóegység szám miatt jelentősen jobbban fog teljesíteni a 4060-as. Érdemes megnézni azért a gyártó oldalán ezeket, illetve összevetni azzal, hogy ez mit jelent az adott gpu palettáján (mhz és tgp watt).
Hogy ekkora árkülönbséget jelentene ez... nem gondolom én sem. De az elmúlt időszakot nézve inkább a 4050-es gép az, ami jó olcsó... párhónapja 300 alatt alig-alig akadt 4050-es laptop.
De hasonlítsd össze őket
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!