A laptop nem ismeri fel az új merevlemezt. Mi a gond?
Üdv mindenkinek!
Egy elég összetett problémáról van szó.
Van egy Dell C600-as laptopom. Nemrég ki kellet cserélni rajta az merevlemezt,
mert vírusos lett.
Lett bele véve egy új de az alaplap nem érzékelte ezért kérte az "Administrator password"-ot.
Nagy nehezen rájöttem mi a helyes de itt jött
a probléma nem érzékelte a merevlemezt így nem indult el hanem kiírt egy hibaüzenet(még a fekete ablakra)
be kellet mennem a biosba ott mindent megpróbáltam.
sehogy nem lett jó. Aztán bekültük a dellbe ott aztmondták hogy nem tudják megcsinálni.
Maradt az hogy rövidrezárok az alaplaba valamit ami kétesélyes vagy új alaplap.
Végül a kérdés lényege: Nem lehetne másképp megoldani a hibát?
U.I.: Bios aksi kivétele 24 órára. Nem mert nincs benne bios akkuumlátor.
Windows újratelepítése CD-rom ról való bootolással. Nem mert nem érzékeli a merevlemezt.
Vírus miatt én még egyetlen merevlemezt sem cseréltem ki... Pedig 5 éve dolgozok ilyen témában.
Nem lehet, hogy a merevlemez vezérlője ment tönkre, és azért nem volt jó a régi sem? És mivel azt a vezérlőt nem nagyon lehet cserélni (régebbi gépről van szó -> cseréld, ez az üzletpolitika), ezért nem tudták (nem akarták) cserélni.
De ez olyan vírus volt ami szétcseszte a merevlemezt.
Am a kérdésre válaszolj pls.
a csúnya lenne ha lenne olyan vírus ami az alkatrészeket teszi tönkre
szerintem sata vinyód van és a gép nem ismeri fel
Alaplap csere. Vagyis ez esetben, mivel régi a gép, gépcsere. Valszeg olcsóbb egy újat venni, mint bele való alaplapot...
Amúgy tényleg nincs olyan vírus, ami csak úgy puff, tönkretesz bármilyen hardvert.
Ha lenne ilyen hidd el, már összedőlt volna a fél világ, mert egyszer jutna ki egy ilyen kód egy szerencsétlen magát "hekkernek" hivő skacc kezébe, aztán rombolna, ahogy csak tudna...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!