UTP kábel hibájának keresése hogyan?
Elég kulturáltan van elvezetve kb 10m UTP kábel a házban, csak hát elkezdett nem működni. Lépcsőház, burkolatváltó, szegélyléc, stb.
Pár helyen hozzá lehet férni a kábelhez, de jellemzően bújtatva megy.
Már az hasznos lenne ha nem kellene a teljes kábelt cserélni. Hogyan tudom megtalálni, hogy pl melyik harmadában van a hiba? Ki hogyan csinálná? Átvágom, a végére rakok egy csatlakozót és próba? Soha nem szereltem csatlakozót... Ilyen kábel tesztelő készüléket sem használtam még soha, max megállapítottam, hogy hibás a kábel mert nem megy. Most is itt tartok. Ugyanakkor eddig ment és nem érte semmi behatás.
UTP kábelt nem állunk neki darabolni, ahogy te gondoltad.
Újra kell dugózni a két végét, aztán újra kell próbálni. Esetleg szerezni kell tesztert. Más opció szerintem csak a teljes csere lehet.
Gyári kábel, nem szerelt. Az lenne a legszerencsésebb ha valamelyik végén az első 20-30 cm-ben lenne a hiba és azt levágva egy új dugó és kész.
Miért nem lehet csak az első 3m-t cserélni egy toldóval ha a maradék 7m rendben van?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!