Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Linuxosok nektek melyik volt...

Linuxosok nektek melyik volt az első disztrótok?

Figyelt kérdés
Miért pont arra a disztróra esett a választástok amikor eldöntötéttek, hogy linuxozni fogtok?
2024. jún. 24. 15:18
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
86%
Arch Linux, haver ebbe beszélt bele :D
2024. jún. 24. 15:35
 2/14 anonim ***** válasza:
79%
Egy Slax nevű Live USB-s disztró volt az első, de fogalmam sincs, hogy miért, gondolom ezt dobhatta a Google. Utána rendesen a Fedora 14-et tettem fel először, mert egy nálam tapasztaltabb évfolyamtársam ezt javasolta, és maradtam is vele egészen a Fedora 32-ig, amíg MacOS-re nem váltottam. Menet közben azért kipróbáltam ezt-azt, de a Fedora maradt a fő disztróm végig.
2024. jún. 24. 16:12
 3/14 anonim ***** válasza:
86%
Azt hiszem az Uhu Linux volt az első. Illetve azelőtt talán a Knoppix live CD-ről bebootolva.
2024. jún. 24. 16:43
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
Nem emlékszem pontosan, de azt hiszem, a SUSE. Valószínűleg valamelyik újság mellékletén volt egy CD, arról telepítettem fel.
2024. jún. 24. 16:43
 5/14 anonim ***** válasza:
79%

Pár éve jutottam arra, hogy kell egy home server. Ubuntu nyert. Mindenképp olyat akartam, aminek van rendes grafikus felülete is, ha nagyon elvesznék, akkor monitorra kötve tudjak alkotni. Vagy ha bármi van a fő gépemmel, akkor ez be tudjon állni a helyére netezősnek.

Szóval ennyi... ez tűnt a legnépszerűbbnek is.

Ja, meg fontos eleme az is, hogy kellett pár program, amiket leginkább debian alapú rendszerekre írtak, szóval a mozgásterem mindenképp ide szűkült be.

Illetve bármire kerestem linux szóval, problémanegoldásként, ububtu/debian volt a leggyakoribb megoldás, így aztán kioróbálásként se jutottam többre

Lényegében az idle fogyasztás nagyon rendben van, szóval nem befolyásoló még az sem, hogy ez amúgy egy mindenes oprendszer. Tökéletes kis otthoni szervernek.

2024. jún. 25. 06:52
 6/14 anonim ***** válasza:
86%

Kozepiskolaban UHU-val talalkoztam en is 20+ eve, de gyuloltem.

Amikor fejleszteni kezdtem mar munkavallalas elotti evekben akkor Debiant nezegettem de nem jott be.

Fejlesztesre Debian szerver grafikus felulet nelkul okes volt VM gepen.

Probaltam kesobbiekben Ubuntu Desktopot dual bootban win mellett de nem jott be. Nem hasznaltam.

Ubuntu server okes volt.

Utobbi 1 evben munkat valtottam es sok ev utan meguntam, hogy a Docker nem nativan fut a gepen. Igy megint beprobalkoztam Ubuntu-val de rovid hasznalat utan osszefosta magat benne valami.

Vegul feldobtam egy Fedora-t bar odzkodtam a nem .deb alapu rendszerektol. Vegul ez jott be. Sokkal jobban tudok rajta dolgozni mint windowson. Jol is mukodik.

Guival csak a fedora jott be. Meg nincs 1 evs, hogy hasznalom, de teljesen rahangolodtam.

2024. jún. 25. 07:36
 7/14 anonim ***** válasza:
87%

Az első, amit láttam/próbáltam, SUSE. Egy régi PC World magazinhoz adtak Live CD-t. Ez volt valamikor 2002 körül talán.

Az első, amit tényleg használtam is, a BlackPanther OS volt már úgy 2012 körül.

2024. jún. 25. 09:12
 8/14 salior ***** válasza:
65%

7/7-el egyetemben, Suse Linux 5.2 Néhai "Chip magazin" mellékleteként.

Kicsivel később, "Corel Linux" szintén chip magazin.

Akkor forgattam először kernelt is, hogy az akkori gépemen tudjam nézni a DIVX 5 -ös filmeket. (486 DX 133). Nyúlt is minden ismerősömnek a képe, hogy nem akad nyekereg a film ezen a régi gépen.

Hehe ...

2024. jún. 26. 14:32
 9/14 anonim ***** válasza:
Ubuntu volt az első, mert azt adták anno a CHIP magazinhoz ingyen. Aztán OPENSuse, végül LinuxMint, ami nekem a legjobban bevált.
2024. jún. 26. 20:11
 10/14 SIDLER22 ***** válasza:

Nagyjából két éve a Manjaro-val kezdtem. Az volt az első. Legalább is amit asztali gépemre használtam rendes rendszerként.

A legelső Linux amivel találkoztam az a Ubuntu Server volt amit egy régi gépemre akartam feltenni. Nagyjából 2 héttel később mikor megtudtuk haverommal, hogy szét van blat-olva, gyorsan váltottunk is Debian-ra.

2024. jún. 27. 06:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!