Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Kaptam ajándékba egy HP DL360...

Kaptam ajándékba egy HP DL360 G9 szervert, ti mire használnátok?

Figyelt kérdés

Főnök új hardvereket vett az irodába, azt mondta hogy vigyem el vagy dobjam ki valahol ahol ekologikusan megsemmisítik.

Paraméterek:

2x 26xx (pontosam nem tudom de 14 magos CPUként)

32GB ddr4 ram (2x16)

És 1 nvme 1TB SSD egy Pci slotban.

2x 700W táp

A szerverben szinte minden memória hely üres és HDD cage-k is üresek (4x3,5" és 4x2,5" megy még bele)

jún. 22. 11:15
 1/8 A kérdező kommentje:

Még ennyi infót találtam a számok szerint bent:

4x1Gbit/s hálózat integrálva

2x10Gbit/s valami fura dugóra hálózati kártya

1U magasság

jún. 22. 11:17
 2/8 anonim ***** válasza:
32%

Hát, otthonra kicsit erős gép lenne, ha házi szerverben gondolkozol. Meg azért meglátszódna a villanyszámlán.

Házi médiaszervernek, NAS-nak, DNS szervernek (így össz) se használná ki ezt az erőforrást, amit egy RasperryPi5 is simán elvinne a hátán.

Nah jó, a NAS-t azért limitációs lenne, mert most USB-n tegyünk rá 4-6 HDD-t? :)

jún. 22. 12:12
 3/8 anonim ***** válasza:
65%

Ez még jól eladható.

Home szervernek túl sokat fogyasztana, szóval értelmes az lenne, ha megvenné valaki reális áron, és felhasználná magának.

~Hardverapro.hu

Nem vagyok a témában, de 80-100 ezret csak ér, ha nem többet.

10gbit-nél ilyen SFP+ csatlakozó szokott lenni a fura dugó, de vannak más megodások is.

jún. 22. 12:17
 4/8 anonim ***** válasza:
Ha nem tudod semmire használni akkor rakd fel hardverapróra és add el.
jún. 22. 14:50
 5/8 anonim ***** válasza:

Hát ez a túl sokat fogyasztana dolog egyáltalán nem biztos, le kell mérni. (Oké-oké, mihez képest…)

Mérd le úgy is, hogy csak egy táp van benne, aztán döntsd el, hogy a fogyasztása neked sok-e. Aztán utána döntsd el azt, hogy el tudod-e tenni olyan helyre, ahol nem zavar a hangja, mert ezek azért tudnak hangosak lenni.

Én raknék rá proxmoxot, majd csinálnék egy média szerver VM-et. Plex, torrent, stb.

Aztán a maradék erőforrást meghagynám játszani más VM-ekkel, vagy játékszervernek, ha épp kell.

jún. 22. 15:53
 6/8 anonim ***** válasza:
0%

"Hát ez a túl sokat fogyasztana dolog egyáltalán nem biztos"

De, ez biztos. Ebben a legkisebb fogyasztású procik is 65Wattosak, de ezek elég ritkák a felár miatt. Két darab normál 80-60 Wattos Xeon azzal a rengeteg hardverral ami abban van biztos idleben is sokat fogyaszt ( 100W felett ). Ha meg valami combosabb 120-130-160Wattos Xeon van benne...

Nyilván a mai i7-i9-ekhez képest rehelés alatt ez nem vészes, de csak "hobbyra" ilyen áramtemetőt.

"Mérd le úgy is, hogy csak egy táp van benne"

Felesleges, a két táp a redundancia miatt van benne. A két 700Wattos tápból is csak 700Wattot tud felvenni a gép.

jún. 22. 16:05
 7/8 anonim ***** válasza:

Add el és vegyél az árból egy mini PC-t + külső hdd,-ket (usb-s)

Gyakorlatilag nulla fogyasztással lesz egy jó kis géped win11-el rengeteg tárhelyel amit meg tudsz osztnai otthon, akár torrentezhetsz is vele.

jún. 22. 18:37
 8/8 anonim ***** válasza:

#6 Nem, nem biztos. Hiába "65 wattosak", az a TDP, nem eszik mindig annyit, ezért kell lemérni, vagy megnézni iLO-ban a fogyasztást.

A két táp valóban a redundancia miatt van benne, de ha az egyiket kiveszed, csökkenni fog a fogyasztás, legalábbis Dell Rx20 szervereknél így van, tapasztaltam, és rá is googlezhatsz.

jún. 22. 18:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!