Kaptam ajándékba egy HP DL360 G9 szervert, ti mire használnátok?
Főnök új hardvereket vett az irodába, azt mondta hogy vigyem el vagy dobjam ki valahol ahol ekologikusan megsemmisítik.
Paraméterek:
2x 26xx (pontosam nem tudom de 14 magos CPUként)
32GB ddr4 ram (2x16)
És 1 nvme 1TB SSD egy Pci slotban.
2x 700W táp
A szerverben szinte minden memória hely üres és HDD cage-k is üresek (4x3,5" és 4x2,5" megy még bele)
Még ennyi infót találtam a számok szerint bent:
4x1Gbit/s hálózat integrálva
2x10Gbit/s valami fura dugóra hálózati kártya
1U magasság
Hát, otthonra kicsit erős gép lenne, ha házi szerverben gondolkozol. Meg azért meglátszódna a villanyszámlán.
Házi médiaszervernek, NAS-nak, DNS szervernek (így össz) se használná ki ezt az erőforrást, amit egy RasperryPi5 is simán elvinne a hátán.
Nah jó, a NAS-t azért limitációs lenne, mert most USB-n tegyünk rá 4-6 HDD-t? :)
Ez még jól eladható.
Home szervernek túl sokat fogyasztana, szóval értelmes az lenne, ha megvenné valaki reális áron, és felhasználná magának.
~Hardverapro.hu
Nem vagyok a témában, de 80-100 ezret csak ér, ha nem többet.
10gbit-nél ilyen SFP+ csatlakozó szokott lenni a fura dugó, de vannak más megodások is.
Hát ez a túl sokat fogyasztana dolog egyáltalán nem biztos, le kell mérni. (Oké-oké, mihez képest…)
Mérd le úgy is, hogy csak egy táp van benne, aztán döntsd el, hogy a fogyasztása neked sok-e. Aztán utána döntsd el azt, hogy el tudod-e tenni olyan helyre, ahol nem zavar a hangja, mert ezek azért tudnak hangosak lenni.
Én raknék rá proxmoxot, majd csinálnék egy média szerver VM-et. Plex, torrent, stb.
Aztán a maradék erőforrást meghagynám játszani más VM-ekkel, vagy játékszervernek, ha épp kell.
"Hát ez a túl sokat fogyasztana dolog egyáltalán nem biztos"
De, ez biztos. Ebben a legkisebb fogyasztású procik is 65Wattosak, de ezek elég ritkák a felár miatt. Két darab normál 80-60 Wattos Xeon azzal a rengeteg hardverral ami abban van biztos idleben is sokat fogyaszt ( 100W felett ). Ha meg valami combosabb 120-130-160Wattos Xeon van benne...
Nyilván a mai i7-i9-ekhez képest rehelés alatt ez nem vészes, de csak "hobbyra" ilyen áramtemetőt.
"Mérd le úgy is, hogy csak egy táp van benne"
Felesleges, a két táp a redundancia miatt van benne. A két 700Wattos tápból is csak 700Wattot tud felvenni a gép.
Add el és vegyél az árból egy mini PC-t + külső hdd,-ket (usb-s)
Gyakorlatilag nulla fogyasztással lesz egy jó kis géped win11-el rengeteg tárhelyel amit meg tudsz osztnai otthon, akár torrentezhetsz is vele.
#6 Nem, nem biztos. Hiába "65 wattosak", az a TDP, nem eszik mindig annyit, ezért kell lemérni, vagy megnézni iLO-ban a fogyasztást.
A két táp valóban a redundancia miatt van benne, de ha az egyiket kiveszed, csökkenni fog a fogyasztás, legalábbis Dell Rx20 szervereknél így van, tapasztaltam, és rá is googlezhatsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!