Fekete képernyő a Secure Boot engedélyezése és a Platform Key reset után?
Sziasztok! Megpróbáltam engedélyezni a BIOS-ban a Secure Boot-ot mert Windows 11 akartam felrakni a gépemre és ez az egy követelménynek nem felelt meg a gépem.
A következőt tettem:
-Letiltott CSM-et,mert csak igy jött elő a Secure Boot menü
-Akkor elöjött a Secure Boot menüje csak nem engedte az Enable-t mert hogy Enrolling Platform Key PK-t kért.
-Rá léptem az Platform Key-resetre és reseteltem..
-Secure Boot-ot engedélyeztem.
-Elmentettem és újraindítottam a gépet.
Újraindult a gép és fekete képernyő (nincs jel),5 rövid sípolást is hallok,a ventik pörögnek a videokártyán is meg a processzoron is meg amik vannak még a gépházban.
Amit már próbáltam:
-BIOS visszaállítása a tűkkel de semmi ugyan ugy sípol..
-CMOS elemet ki vettem és raktam be egy újjat is de semmi..
-A GPU működik szerintem mert ha HDMI-t átdugom az alaplapi csatlakozora ugyan ugy fekete kép és 5 sípolás..
-GPU nélkül is próbáltam..
-RAM-okat is kiszedtem meg vissza egyessével külőn-külőn is..
Specifikációk:
Intel Core i5 9400F
Gigabyte H310M H 2.0
Nvidia Geforce 1660 super
Ram Kingston FURY Beast, 16GB DDR4, 2666MHz
Valakinek valami ötlete, mit tehetnék még? Már kezdem elveszíteni a reményt...
Az 5 sípolás kijelző vagy GPU hibára utal, - illetve a videokártya nem érzékel csatlakoztatott monitort.
"-BIOS visszaállítása a tűkkel de semmi ugyan ugy sípol.."
Ha rajta maradt valami a tüskéken, azt húzd le.
"-GPU nélkül is próbáltam.."
Ebben a processzorban nincs integrált GPU, szóval mindenképpen kell másik, ha tesztelni szeretnéd.
Amit még próbálnék, hogy a SATA háttértárakat lehúznám és az M.2 kártyát meg kivenném.
Így indítva talán egyből BIOS-ba ugrik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!