Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » "Jövőálló" PC-hez a 12GB vagy...

"Jövőálló" PC-hez a 12GB vagy a 16GB VRAM ajánlott a mai játékokhoz?

Figyelt kérdés
1440p-be terveznék játszani.

jún. 17. 17:56
1 2
 1/12 Szirty ***** válasza:
75%

"Jövőálló" PC

Nincs ilyen.

jún. 17. 18:00
 2/12 A kérdező kommentje:

Tudom, hogy nincs jövőálló pc. Ezért raktam idézőjelbe. :D

De akkor kijavítom: hosszútávra*

jún. 17. 18:03
 3/12 anonim ***** válasza:
68%
Kijön valami mint az RTX pár éve és cserélheted így vagy úgy. 12GB elég és inkább gyakrabban cserélni (már a ventik miatt is).
jún. 17. 18:10
 4/12 anonim ***** válasza:
7%
32 GB
jún. 17. 18:50
 5/12 anonim ***** válasza:
65%

Önmagában csak a VRAM nem jelent semmit. Hülye példa, de melyiket választanád? RTX 2060 12GB VRAMmal vagy egy RTX3080-at 10GB VRAMmal?

Oké, nézzünk egy kevésbé extrém példát: RX7800XT 16GB vagy RTX4070Ti 12GB? Azért a 470Ti csúnyán veri mindenhol az RX7800XT-t, pedig a másik van 4GB VRAM előnyben.

Azért vezettem fel így, mert lehetnek olyan szituációk ahol hiába vna sok VRAM ha a GPU már most is gyenge és ezt a VRAM mennyísége soha nem fogja kompenzálni. Más volt a 8GB/10GB vs 12GB/16GB-os RTX3000/RX6000 ligában, ahol a 8GB VRAM már néhány esetben valós korlátot jelentett,de az újabb kártyáknál ( és a vram balhét követő optimalizálások után ) ez már nem akkora probléma. Én inkább választanék hosszú távra a GPU teljesítménye, mint a VRAM mérete alapján.

jún. 17. 19:32
 6/12 anonim ***** válasza:
67%
Jövöálló akkor tud lenni egy gép, ha könnyen tudod cserélgetni benne az alkatrészeket. Videokártya az egyik legkönnyebben cserélhető alkatrész, így folyamatosan aktualizálhatod. Nagyon nem érdemes hosszú távra táervezni vele.
jún. 17. 22:07
 7/12 anonim ***** válasza:
67%

#6 Igen, ezzel csak az a probléma, hogy előbb utóbb, akár 3 év múlva is jöhet már ki olyan új szabvány, ami miatt kompatibilitási problémák lehetnek, aztán lehet cserélni szinte mindent.

Vagy lehet, hogy amit most vesz procit, a 3 év múlva megjelenő GPU-t ki sem bírja hajtani, aztán akkor megint csak lehet cserélni a procit, lehet, hogy lappal együtt, akkor meg már lehet a RAM-okat is kell. :D

jún. 17. 22:15
 8/12 anonim ***** válasza:
67%

"akár 3 év múlva is jöhet már ki olyan új szabvány, ami miatt kompatibilitási problémák lehetnek,"

Ha ilyen jönne arról már tudnánk, mivel az IT iparban a szabványosítás évekkel megelőzi az alkalmazást.

jún. 17. 22:25
 9/12 anonim ***** válasza:
80%

Valahogy úgy érzem rtx4070 és rx7800xt között megy a vívódás. Szerintem ne a Vramot nézd, nagyon egyikkel sem lőssz mellé. Jó a több szó se róla, de inkább neked mi lenne a jó, RayTracing fontos? Akkor hiába a Vram Nvidia előrébb jár benne. Nyers erő kell natívan akarod nyomni a játékokat akkor az AMD jobb ár/érték arányt kínál. 95%-ban COD-ozol szintén AMD-t vennék.

A játék mellett mondjuk CUDA specifikus programot futtatnál akkor Nvidia.

Az, hogy 16GB-os videokártya önmagában kevés a boldogsághoz, de valószínűleg "időtállóbb" lesz, egy 1080ti ma is fickós kis kártya, jó az Alan Wake 2 döcög rajta, de azon kívül egész szépen visz bármit. De még se közelíti a megjelenése kori dolgokat ma a 4060 félkézzel lenyomja.

[link]

Én is azt javasolnám, hogy ami most érzésed szerint kiszolgál, olyat vegyél. Azt, ha kevés neked cseréld.

jún. 17. 23:37
 10/12 anonim ***** válasza:
8%
Már most szükség van a 16 GB-ra. Ha előre akarsz gondolkodni, akkor min. 24 GB-ot raksz a gépbe, de inkább 32-őt, hogy ne kelljen modult cserélni. Vagy elindulsz 16 GB-al és teszel mellé még egy 16-os modult, amikor szükség lesz rá. Az a lényeg, hogy egyetlen modulként tedd be, ne 2x8GB-ként, mert akkor a jövőben bukod a dual slot működést a bővítéskor.
jún. 18. 09:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!