Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Játék közben elsötétült az...

Játék közben elsötétült az Asus laptop képernyő, hang van, kép nincs, mi lehet a baj?

Figyelt kérdés

Játék közben elfeketedett az Asus Rog Strix G18-as képernyőm. Közben hallottam a játék hangjait is, úgyhogy gondoltam újraindítom, hátha csak valami kisebb bug. Újraindításnál már nem hallottam a BIOShoz csatolt ROG logó tipikus hangját, viszont a Windows bebootolt és egy másik képernyőn tudom is használni a laptopot. Viszont a másik képernyővel sem látható a BIOS. Próbáltam különböző videók alapján megoldani a "fekete képernyő" problémát, de egyik sem hozott sikert, az Asus honlapján megosztott videó sem. "Vakon" próbáltam visszaállítani a BIOS beállításait, azzal hogy megjegyeztem milyen billentyűket kell megnyomni, esetemben az F2-vel beléptem a BIOSba, F9-el a visszaállítási menüre nyomtam, ENTER és F10-el mentettem a beállításokat. A laptop újraindult, de a BIOS szintén nem volt látható, a Windows 11 pedig normálisan betöltődött, ahogy eddig is.

Pár napja volt egy Windows update, nem tudom, nem-e az csinált valamit?

Van ötletetek, hogy mi lehet a probléma és hogy hogyan tudnám megoldani?

#fekete képernyő #black screen #Asus laptop #asus rog strix g18 #asus rog laptop
jún. 16. 09:55
 1/5 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

most akkor laptop kijelzo is mukodik? Ha windows betoltott?

"Újraindításnál már nem hallottam a BIOShoz csatolt ROG logó tipikus hangját, viszont a Windows bebootolt és egy másik képernyőn tudom is használni a laptopot."

ennyibol ugytunik "csak" a kijelzovel lett valami

lehet az alaplapnal, magaval ankijelzovel

vagy a kabelevel

egyik sem hatalmas osszeg ha mar nem garis

viszont ha kikelzot kell cserelni megis... az jo draga lesz

De ismert infok alapjan nem feltetlen

jún. 16. 14:38
 2/5 A kérdező kommentje:

A laptop saját képernyőjével nem látszik sem a BIOS, sem a Windows miután betöltődik.

Viszont, ha a laptopot rákötöm egy másik képernyőre, akkor a Windows már látszik, lehet dolgozni a gépen, viszont a BIOS még mindig nem látszik.

Azóta még annyi történt, hogy teljesen letöröltem a videókártyadrivert és a kép már a hozzácsatolt képernyőn sem jelent meg, de hallatszott, hogy a Windows betölt. Aztán valahogy sikerült "vakon" visszatenni a videókártya illesztőprogramját, kész kabaré volt az egész:D Egy másik gépről adathordozóra tettük a telepítőt, közben ey másik gépen teszltük, hogy hány entert kell nyomni a telepítéshez, majd vakon windows gomb > futtatás > d:\telepitő.exe és 5 enter után sikeres volt a telepítés és újra megjelent a kép. Szóval valami videókártya probléma lehet szerintem... vagy nem tudom. De legalább egy másik képernyőn tudjuk használni a laptopot, amíg valami ki nem derül. Persze itt meg is nyugodhatnánk, hogy hát igen, legalább egy másik képernyővel működik, de ha Windows cserére kerül a sor egyszer, akkor azt nem fogjuk tudni megcsinálni "vakon".

jún. 17. 08:44
 3/5 A kérdező kommentje:
mert nagy valószínűséggel fog kelleni a BIOS hozzá... meg a telepített videókártya, ami ugye az elején nem lenne a friss Windowssal.
jún. 17. 08:45
 4/5 Haburc ***** válasza:
Próbálj meg egy c-mos resetet. Vedd ki az akkut és a gombelemet, kb 5 percre áramtalanítsd az alaplapot, majd rakd vissza őket. Ha ez sem válik be, lehet driver hiba, szalagkábel hiba, a kijelző háttérvilágításáért felelős áramkör, rosszabb esetben a dedikált videókártya adta meg magát.
jún. 25. 06:27
 5/5 A kérdező kommentje:

Sajnos a gombelemet nem találjuk sehol. Egyes helyeken azt írják, hogy az újabb laptopoknál sokszor az aksiba építik bele valahogy, vagy valahogy megoldották az elem nélkül. Valami ilyesmi. Nem tudom, itt is az lehet? Vagy pedig jobban el van rejtve, mint más laptopoknál?

Próbáltunk mindenfélét amúgy, az Asus honlapján is van fent videó ilyen témával kapcsolatban, de nem segített semmi eddig:(

Amúgy még garanciában van, vagyis így hogy belenyúltunk, lehet nincsen:D szóval lehet az lenne a legtisztább, ha visszaküldenénk, csak sajnos nincsen amivel helyettesíthetnénk amíg javítják és nem csak játékhoz használjuk, szóval fontos volna, hogy valamit találjunk helyette, mielőtt elküldjük.

Köszönöm azért a választ!

jún. 27. 08:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!