RTX 3050 6GB megérné kizárólag CS2 -re 1080p -ben, minden egyéb low? Van, aki használja és van benne tapasztalata?
Alapvetően mindig is low budget GPU -k voltak a gépeimben, ez most sincs másképp, pár éve az új gépembe egy gtx 1650 4GB GDDR5 kártya került. Konkrétan CSGO -hoz lett véve, amiben tökéletesen teljesített, meg néha teszek ritka kitérőt néhány Indie játékra, amiben nem feltétel a magasabb FPS. CS2 viszont nagyon rosszul teljesít, mondok egy példát. Sokat szoktam DM -ezni, és ha fullos a szeró, ráadásul már tele van lövedékekkel és vérrel a fal (amit CS2 -ben letiltani sem lehet), akkor egyszerűen a 144Hz -s monitoron nagyon rossz, amikor leesik 100-90FPS alá. Próbáltam már 720p -ben is, és bár offline tesztben nyerek valamennyi FPS -t, ha egyedül vagyok egy mapon, de online ugyanaz a helyzet, leesik 100 FPS alá, ilyenkor már azt gyanítom, hogy nem csak GPU a szűk keresztmetszet. A gépem többi alkatrésze:
Alaplap: Gigabyte B450 Aorus M
CPU: Ryzen 5 3600 (manuálisan lefixálva 3.92Ghz -re)
SSD -n fut a Windows és a Steam is
RAM: 2x8GB DDR4 3000Mhz
Win10 Pro
Most tudom mire gondoltok, hogy minek ez a kártya, hisz csak 6GB memória van benne, de higgyétek el, én tényleg nem használnám ki, ha jóval erősebb lenne. Értelmes Benchmark teszteket sem találok ezzel kártyával CS2 -höz, általában offline botoznak 5v5 -ben Dust2 -n, ami alapból nem jó példa. Régóta 1080p monitorom van, ez jó pár évig nem fog biztosan változni, szóval ezt is vegyétek figyelembe.
Drága, Rx6600 minden tekintetben jóval erősebb a 3050 8GB-hez képest is. És nem csak 2GB VRam a bibi, de a GPU is csirkébb a 8GB változathoz képest. Ez csak akkor ajálható, ha passzív hűtésű gépbe kell RTX kártya. Vagy tápcsati nélküli "legerősebb" kártya kell. Tehát speciális esetekben lehet "értelme" ennek a kártyának. De átlagos gamer gépbe nem való.
Árban nem nagy a különbség.
erdekes
mivel ha nem is sokkal de erosebb mostanidtol
viszont stabil 144 biztos nem lesz meg 3050 el
6600 al lehet meg lesz
mas nvidia alternativa max hasznaltan van
#3 jo persze beallitas fuggo lehet linkelten nem figyeltem de altalaban maxon tesztelik jatekokat
te ha lowon nyomtad annyival akkor lowon lehet hoznia kell azt a 75% koruli pluszt
ami ankulonbseg koztuk
90fps nel az 157 kb.
szoval ugy mar a fix 144 meg lenne
Hasonló konfig az R5 5500 kb a 3600 szintjét hozza játékokban.
1080p low-on 200FPS az átlag de kimaxolt grafikával is hoz 130FPS körül egy Rx6600.
Ok, végül is hosszas gondolkodás után úgy döntöttem, hogy nem éri meg. Lényegében ugyanott tartanék, mint a pár éve megvásárolt gtx 1650 -el, csak most kicsit kitolnám az időt az újabb low budget modellel. Akkor inkább mehetnék biztosra, és nem ilyen spórolóssan. Látok a kínálatban egy ilyet:
GEFORCE RTX 3060 12GB WINDFORCE OC GIGABYTE
Ez igaz jóval drágább, de úgy vélem, hogy ár-érték arányban jelenleg megérné, főleg hogy nem is 8 hanem egyből 12GB VRAM -om lenne. Kérdés, hogy a tápom bírná -e (elvileg igen, Recommended PSU
550W):
CHIEFTEC Polaris 650W PPS-650FC (80 Plus Gold)
Természetesen MSI Afterburnerben levehetném a Power Limitet jóval 100% alá, és inkább manuális OC -t végeznék, ezt csináltam a gtx 1650 -el, és jóval kevésbé melegszik, de megvan a gyári teljesítménye, sőt, még picivel több is.
Jól döntöttél. 👍
Igen bírni fogja.
Csak, hogy fel@sszalak pár ezressel drágábban RTX 4060 is van. Már, ha nem nagyon olcsón szerzed a 3060-at.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!