Ha maximum sebességen írom a DVD-ket abból lehet baj?
Szoktam PS2-re is így kiírni lemezeket és gond nélkül olvassa a gép. Interneten a legtöbben a minél lassabb írási sebességet ajánlják, de nekem eddig csak gondokat okozott a lassú írás akadozott a hang, lefagyott, stb. Az íróm egy elégé régi eredeti Pioneer DVR-212 SATA író, ami elvileg egy 20x DVD író. Ha beteszek két féle DVD lemez márkát próbáltam eddig: Verbatim DVD-R 16x, Maxell DVD-R 16x. Az a furcsa, hogy ha verbatim DVD-t teszek bele, akkor ezeket íz írási sebességeket ajánlja fel: 4x,6x,8x,12x,16x,20x. Tehát elég széles a skála. Ezidáig az összes írási sebességet kipróbáltam és 8x alatt mintha kimondottan romlana az írási minőség. A legjobb szerintem a 8x-12xm mert az kb. a középút, de nálam a 20x-al írtakat is hibátlanul olvassa minden.
Tehát akkor már nem olyan fontos mint régen, hogy lassú sebességgel legyen írva a lemez?
Nem árt, ha be van pipálva az író programban, hogy írás után ellenőrizze vissza a DVD-t.
Réges-régen voltak problémák a gyors írással, hogy az írás közepén sebességet váltott az író és ez szemmel látható is volt a lemezen.
De még az sem jelentette azt, hogy ne működne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!