Vettem egy jobb gépet, de a régin van mindenem, s lassan, lassan átteszem az újra a dolgokat, s erre a legideálisabb megoldás az lenne, ha a két gépet össze tudnám kötni. Tehát a régi gép csak mint "meghajtó/tárhely" módon látszódna. Erre egy megoldást találtam a neten, a LAN kábelt. Igen ám, de akkor az internet kábelt hová dugom? Sima USB kábelre nem reagál egyik gép sem mikor összedugtam őket.
Más megoldást tudtok esetleg? Köszi előre is!
2024. jún. 1. 19:11
1/10 anonim válasza:
A háttértárat az új gépbe tenni eleve, azért nem jó mert...?
2024. jún. 1. 19:13
2/10 A kérdező kommentje:
A régi gépemben a merevlemezek is régiek, mások még a csatlakozói is. Az új gépben nincs is annyi csatlakozó, na meg macera is. Amikor pár hét másolgatás, pucolgatás után végzek, megy a szemétbe a régi.
2024. jún. 1. 19:18
3/10 anonim válasza:
Egy usb ház vagy sata adapter eszeetlenül macerás, tényleg... Ja, nem.
2024. jún. 1. 19:25
4/10 A kérdező kommentje:
Na most kábeleim vannak itthon, s ha esetleg egy olyan kábel kellene, ami nincs, megveszem, és kész. USB ház, SATA adapter nyilván drágább, de nem is kapható minden sarkon, nem Budapesten élek. Ezért gondoltam, hátha van valami használható megoldás. USB, hálózati kábelem van.
2024. jún. 1. 19:34
5/10 anonim válasza:
"lassan, lassan átteszem"
Javasolnám hogy 1.44-es floppy lemezeken átmásolod egyikről a másikra. Ha a lassúság a cél. 😁
2024. jún. 1. 19:46
6/10 anonim válasza:
Mindkét gépet UTP-kábelekkel bekötöd a routered egy-egy LAN portjába és beállítasz egy hálózati fájlmegosztást
6# Köszi szépen, megpróbálkozom ezzel. Ment a pipa! :)
2024. jún. 1. 19:55
8/10 A kérdező kommentje:
5#: A lassan-lassan annyit jelent, hogy egy az egyben nem szeretném átmásolni azt a több giga cumót, mert eleve kupleráj ami van azokon a merevlemezeken, s szelektálok, törlök, stb. Mit hová, kell, nem kell. Így el lehet vele szöszölni fél évig is. Mikor kedvem van, megcsinálok pár tíz-száz fájlt, könyvtárat.
2024. jún. 1. 19:57
9/10 anonim válasza:
Ahogy írták: csatlakoztatod őket a routerre és megosztod annak a gépnek a meghajtóit amelyikről menteni akarsz. Ha mindkét gép be vna kapcsolva akkor egyik gépről eléred a másikat és átmásolod amire szükséged van.
2024. jún. 1. 21:32
10/10 anonim válasza:
Pár óra alatt átmásol. Addig nincs net. Talán kibórod, nem?
Amúgy meg egy switch elosztó, vagy ha mindkét gép a routerbe van dugva, akkor menni fog mindkettőn a net, és egymást is látják (SMB/CIFS megosztás után)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!