Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Új Pc vásárlásnál van olyan...

Új Pc vásárlásnál van olyan opció,hogy rendszer telepítés 4000ft és bios frissítés 3000ft?

Figyelt kérdés

Kell nekem a bios frissítés is?

Nem értek hozzá. Szeretnék rá windows 11-et de ha kell rá a bios frissítés is akkor azt is kipipálom.

2024. máj. 31. 21:17
 1/6 Közveszélyes Kontár ***** válasza:
30%

ha van ra penzed es te nem akarod megcsinalni

bios frissites mindeg hasznos vagy kellhet is sok esetben

erdemes alaplap gyartoi oldalan megnezni bios listat hogy all

van olyan lap is aminek nem nagyon adtak ki ujabbat mivel a lap annyira uj

de sok nagyon uj lapnal is mar vagy 10 uj biost is kiadtak

szoval ezert is erdemes megnezni

es ott lenyegi leiras is van mit frissitetek benne

eszkozoket (cpu, ssd, ram, vga) kezeli jobban alaplap vagy a windowst stb.

de mas fontos frissites is lehet

2024. máj. 31. 21:36
 2/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm.

Akkor onnantól,hogy megvan a rendszer telepítés és bios frissítés vásárlás előtt nekem utánna nem kell már csinálnom semmit ugye? Csak netezni megy játszani. Kb ennyit értek a gépekhez.

2024. máj. 31. 21:50
 3/6 anonim ***** válasza:
87%
Igen egy használatra kész gépet fogsz kapni. Persze később majd jöhetnek bios frissítések. Nem kell mindenáron minden új bios verzióra frissíteni ha nincs problémád a géppel de ajánlott.
2024. máj. 31. 22:16
 4/6 anonim ***** válasza:
79%

Hát ha az életbe nem csináltál ilyet és nem is akarsz vele foglalkozni és nincs egy ismerősöd vagy barátod sem, aki megmutatná, akkor "megéri".

Egyébkén egy Windows telepítés nagyjából egy next-next-finish procedúra, de nem árt ha valaki azért megmutatja. A BIOS sem bonyolultabb és a legtöbbször amúgy lényegében "felesleges" is... (Komolyan, én nem is tudom hogy mikor foglalkoztam ilyennel és sosem volt semmi problémám, bár nyilván ez nem zárja ki, hogy egyszer kelleni fog.) Mindkettőről kismillió egy videó is elérhető.

2024. máj. 31. 23:55
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

A bios frissítés akkor kerül képbe, ha olyan lapot választottál ami alapból nem támogatja (de fogadja) a processzort.

Pl (AMD) B450 lapba, R7 5700x processzor. A lap működik vele, de legtöbbször egy frissebb Bios kell hozzá. Mert a processzor a lap kiadásakor még nem létezett (újjabb), így a mikrokódja nincs a Biosba írva így nem ismerné fel.

A Windows telepítő INGYEN elérhető a Microsoft weboldalán, ők ezt fel telepítik az összegért, de aktiválatlan lesz. Ugyanis szoftver licenc az nincs az árban. Így indítás után kis felirat lesz alul, hogy aktiváld.

Ez sem probléma "netezni, játszani" gondolom nem céges gép így egy olcsó "szürke" kulccsal csak be kell aktiválni.

[link]

A feltelepített rendszernek megfelelő (Home vagy Pro) kulcsot megveszed kb 2000-ért. És lesz egy vírusmentes, újra telepíthető, frissülő rendszered.

2024. jún. 1. 05:46
 6/6 anonim ***** válasza:

A rendszert aktiválni is kell.

Szürke forrásból párezerért vehetsz használható kulcsot, pl hardverapro.

Vagy okosba megoldod máshonnan, vagy eredeti több tízezerért.

Egy windows telepítés ma kb annyiból áll, pendrive-on rajta van a telepítő, és ~10 perc alatt, pár kattintás után fent van a W11.

Bios frissítís szintén (itt még van egy extra, hogy fat32-nek kell lennie a partícjónak,amin a frissítőfájl van. De általában nincs szükség bios frissítésre)

2024. jún. 1. 06:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!