Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért nem tudok telepíteni...

Miért nem tudok telepíteni Windowst? A gép újraindulni sem nagyon akar. Alaplap, RAM, CPU hiba?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Van egy régi PC a barátomtól, neki nem kellett, be sem kapcsolta évek óta.

Rögtön elmondanám, hogy figyelmes lettem arra, hogy pár pin el van hajolva sajnos.

MSI Z87M Gaming alaplap

Most fejből nem emlékszem mert szétszedtem, de intel i5 valami CPU.

16 GB RAM

Szerettem volna feltenni Windowst USB-ről ahogy eddig is, de nem nagyon megy, mert vagy a restart nem működik (fekete képernyő, de a gép megy), vagy egy ilyen kép fogad, ami után elindul a telepítőképernyő. A kép nem saját. Mindegy, hogy SSD vagy HDD, amire telepíteni szeretném, ugyanez.

[link]

Aztán jön a nem akar újraindulni probléma. Megnéztem egy másik vinyóval, amin van Windows, azzal elindult, de 100%-os lemezkihasználtság (HDSentinel szerint 100%-ban oké a lemez) és a CPU is pörög össze-vissza.

Intel Processor Diagnostic Tool-t lefuttattam, minden pass.

Próbáltam másik táppal, két VGA-val, mindenhogy ugyanez. Restart nincs, csak fekete kép, illetve nem tudok Windowst telepíteni. Esetleg RAM?

Tartok tőle, hogy a pár elhajlott CPU pin az alaplapon a lúdas, de akkor miért indította el azt a vinyót, amin van Windows? Meg kapott az ellenőrző program által pass-t végig.

Mi legyen a következő lépés?

máj. 31. 19:30
 1/4 A kérdező kommentje:
Még esetleg a CMOS elem jutott eszembe, hogy kivenni, majd pár perc elteltével vissza, vagy szimplán kicserélni egy újra. Gondolom akkor viszont frissítenem kell a BIOS-t.
máj. 31. 20:25
 2/4 anonim ***** válasza:
Első sorban próbáld meg nagyon óvatosan azokat az elhajolt pineket egy vékony hegyű csavarhúzóval vissza hajlítani, de nagyon óvatosan. A képet amit küldtél nagyon úgy tűnik, hogy a videókártya a ludas. Esetleg próbáld ki dedikált videókártyával, mert lehet a processzor pinek olyan helyen vannak elhajolva amelyek kellene fogadják az integrált videókártyát és ez okozza a sötét képernyőt. Esetleg ha van otthon egy másik hasonló PC próbáld meg, hogy belerakod a processzort abba a gépbe, és megnézni ott hogy viselkedik, nehogy a procival is baj lehessen.
jún. 1. 09:56
 3/4 A kérdező kommentje:

Hello, köszi a választ. A két VGA biztos jó, mert másik gépben kifogástalanul működnek. Az a kép nem saját, csak prezentálásként mutattam, hogy a Windows installer ilyen zizis képből indul el. Viszont amikor a telepítő újraindítaná a gépet, akkor nincs már kép, csak főkapcsolóval indítás után jön vissza rendesen.

Sajnos másik lapban nem tudom kipróbálni a procit, mert AM4-es gépem van, ez meg ugye LGA 1150.

Az alábbi két kép saját, így néz ki a szitu. Nagyon nagyon picik a pinek, talán tűvel lehetne valamit kezdeni, de alig látom őket, szerintem egyik másik rá van feküdve a lapra.

[link]

[link]

Egészségtelen kesze-kusza. :\

jún. 1. 11:23
 4/4 anonim ***** válasza:
Ahaa most már látom, és esetleg ha amit a gépbe fogsz rakni merevlemezt egy másik gépről felteszed a windowst rá, majd mikor telelpítetted beteszed, és akkor alapból indítsa?
jún. 1. 21:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!