Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Egyesek honnan tudnak ilyen...

Egyesek honnan tudnak ilyen olcsón hardvert szerezni?

Figyelt kérdés
Általában a kész PC-k ára alacsonyabb, mintha az ember hardverenként szedné össze. Egyesek használt hardverekből pakolnak össze számítógépeket, majd olcsóbban eladják a gépet, mint amennyit hardverenként ér. De honnan tudnak rendszeresen olyan olcsón hardvert szerezni, hogy ezt megtehetik? Teszem azt, ami mondjuk nekem hardveraprón harverenként összeválogatva 80 ezerből jön ki, egyesek el tudják adni, mint összerakott pc, akár 5-10 ezer forinttal olcsóbban és ugyanúgy használt alkatrészekből szerelnek össze PC-ket. Oké, hogy folyamatosan figyelnek és mindenre lecsapnak, aminek az ára megfelelően alacsony, de ilyen gyakran találnak áron aluli cuccot, vagy honnan vannak nekik az alkatrészek?
2024. máj. 31. 11:22
 1/7 anonim ***** válasza:
18%

"Általában a kész PC-k ára alacsonyabb, mintha az ember hardverenként szedné össze"

Nem...

"majd olcsóbban eladják a gépet, mint amennyit hardverenként ér"

Nem..

2024. máj. 31. 11:27
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Valószínűleg köze van olyan vállalkozáshoz, ahonnan rendszeresen selejteznek gépeket és így ingyen, vagy jelképes összegért hozzájutnak gépekhez. Én is szereztem így vagy 8 komplett gépet, a legrégebbit megtartottam retrozni, a többit eladtam rendkívül kedvező áron. Gyorsan elkeltek ahhoz képest, hogy már azok is elavultak voltak (bár még Win 10 kompatibilisek, amit megtartottam azon a 7 még elmegy, de inkább XP való rá).
2024. máj. 31. 11:29
 3/7 A kérdező kommentje:
Akkor mondjuk a PC felújítók hardverár felett adják a PC-ket? Mert összerakott gépet én is szereztem már ingyen, irodákból leselejtezve, de teszem azt valaki gamer PC-ket rak össze használt alkatrészekből, akkor sem adhatja hardverár felett a PC-t, mert más olcsóbb lesz nála.
2024. máj. 31. 11:46
 4/7 anonim ***** válasza:
Nem adják felette, hanem áron alul vásárolják fel tömegesen, pont az ilyen leselejtezett hardvereket. Sok cég csak azt nézi, hogy pénz, meg megszabadul a selejttől. Aztán néha takálni ezekben a gépekben olyan dolgokat hogy csak nézel, például egy korabeli ütős kártyát ami ma is viszonylag szép pénzért megy, ő meg a feléérr megvette a komplett gépet.
2024. máj. 31. 12:13
 5/7 A kérdező kommentje:
Szóval leselejtezéseknél érdeklődnek? Mert vannak olyan gépfelújítók, akik kifejezetten gamer PC-kel dolgoznak. Most teszem azt én elmennék irodához leselejtezett PC-t venni, annak 90%-a nem alkalmas játékra, sőt amúgy néhány hónapja irodából huszon éves XP-s gépeket selejteztek le, egyet el is hoztam, mert úgy ingyen adtak monitort, de azt legfeljebb retro PC-ként tudom eladni, azt sem nagy értékben (gondolom én). Amit Magyarországon irodákból leselejteznek, azok nagy részei legalább tizenéves gépek. Vagy külföldön másképp van? Mintha olyat hallottam volna, hogy Németországban nem vacakolnak tizen-huszon éves gépekkel, hanem 2-3 éven belül selejtezők őket.
2024. máj. 31. 12:41
 6/7 anonim ***** válasza:

Én nem tapasztalok ilyet. Épp ellenkezőleg. Alkatrészenként, magamnak összerakva olcsóbb.

Komplett gép akkor tud olcsóbb lenni, ha valami turpisság van. Pl sok hardveraprós az használt videokártyával adja a gamer gépet. Vagy hulladék tápegységgel

2024. máj. 31. 19:30
 7/7 A kérdező kommentje:
Akkor mondjuk azt, hogy nem rak össze gépet. De van aki üzletszerűen árul használt hardvereket piaci áron. Ha nem lenne haszna rajta, akkor nem csinálná, vagyis az összes árult hardvert piaci ár alatt szerzi be.
2024. máj. 31. 20:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!