Külső SSD vagy külső HDD képek, videók és egyéb fájlok hosszútávú tárolására?
1 TB tárhelyű külső tárolón gondolkozok, amely leginkább otthon csücsülne, nagyon ritkán utazna. A legfontosabb számomra az, hogy teljes biztonságban tudjam az adataimat. Nagyából tisztában vagyok a kettő előnyeivel és hátrányaival, azonban a döntés még így is nehézkes.
Külső SSD: külső behatásokkal szemben erősebb, sokkal gyorsabb, kisebb, korszerűbb, de drágább.
Külső HDD: olcsóbb és általában több tárhelyet biztosít, viszont a mozgó alkatrészei miatt jóval sérülékenyebb.
Telefonról, SD kártyákról, pendriveról és egyéb felhőkből szeretném egy helyre helyezni ezeket az adatokat, ami tudom nem a legjobb, mármint egy helyre rakni az egészet. Hová máshová tegyek másolatot vagy hogy oldjam meg?
Melyik lenne az ideálisabb választás?
Az ideális az, hogyha több - minimum három - meghajtóra készítesz biztonsági másolatot, amiből minimum kettő lehet az adatmentés helyén, minimum egyet pedig távolabb - más helyiségben, épületben, esetleg bérelt tárhelyen, titkosítottan felhőtárhelyen - tárolsz.
SSD-nél is előfordulhat a szilárdtest alaú meghajtókat érintő "bitrothadás"
jelensége, szóval azok is elhalhatnak:
Ha nagyon fontos, akkor 2 db külső meghajtó. "Használt 2.5-ös laptop HDD olcsó külső házba." szerintem is jó.
2x500GB HDD. Tárolásra HDD-t használnék.
Ha a gépen és egy külső tárolón is ott van, akkor akár lehet egy db.
Amúgy, általában 2 helyen kell, hogy legyen. Mennyi adat ez?
Egyszerre most kb. 100 gb-nyi kép, videó és egyéb fájl lenne. A jövőre tekintettel akarok nagyobb tárolót.
Akkor a Samsung külső SSD helyett inkább külső HDD? Milyen márkát és modellt ajánlotok?
HDD jobb tárolásra.
SSD jobb sebességre.
Milyen külső HDD márkát ajánlotok ami megbízható és biztonságos?
WD, Seagate, Toshiba?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!