Melyik vga lenne a jobb választás?
Tisztában vagyok vele hogy a 4080s valamivel erősebb, itt most a kártya felépítésére, hűtésére gondolok. Mert lehet hogy a 4080 erősebb, de ez az msi széria nem tűnik annyira minőséginek, mint a 4070-nél a rog ami felsőkategória.
1440p felbontáshoz bármelyik elég lenne, és mivel egy árban vannak melyik lenne az jobb vétel.
Ugyanannyi ventilátor, ugyanakkora hűtőborda, ugyanannyi hőcső, ez a két hűtés teljesen egyformán teljesít. A hűtés amit látsz ezeken a kártyákon a gyártónak nem kerül 30 ezernél többe, egyik gyártó sem spórol ezen a szinten, 60-80 ezres szegmensben jellemző ez legfeljebb.
Egyébként "kisebb" kártyára annyit költeni mint egy nagyobbra soha nem érte meg, legfeljebb az egy ventis blower kártyákkal kell vigyázni. Mindegyik GPU kivétel nélkül az nvidianal készül, ugyanabban a gyárban, ugyanolyan precizitással, a vramot ugyanazoktól a cégektől veszi mindenki, a többi komponensre nem jellemző, hogy bármi baja lenne, hűtesen meg nem lehet spórolni, mert az összes modern kártya krva sokat fogyaszt. Százszor inkább a legolcsóbb, legsuttyóbb 4080s, mint a legszebb dobozban érkező 4070ti s.
Az első konkrétan pénzkidobás, amikor ugyanennyi pénzért eggyel magasabb kategóriát vehetsz. Az Asusnál szerintem a márkát is jobban meg kell fizetni, mint más gyártóknal.
Nem kell megijedni az MSI Gaming X-től, teljesen jó az.
ROG-ot nem mondanám minőséginek, csak szimplán drága.
Az MSI szerintem jobb, de ha lehet Gigabyte-ot választanék.
Az kemény... én 300-ért vettem a 4070ti super-t. Persze egy kisebb hűtésű modell, de hát ennek nem is kell nagy borda, nem egy nagyfogyasztó. Msi 2x, ez két ventis. 70 fok fölé alig megy.
Azon kívul jelenleg 2 szinttel is erősebb a 4080S, hiszen köztük van még a sima 4080. Ez egy nagyon buta vásárlás lenne, 500-ért 4070ti supert venni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!