Az alàbbi videokartyak közül melyiket vàlasszam?
gigabyte-geforce-rtx-4060-eagle-oc-8g
Vagy
asus-dual-geforce-rtx-3060-o12g-v2
Àrban majdnem egyezik , az Asusnak jobb az értékelése, több RAM van benne nagyobb az adatsìn 192 bit, viszont órajelben/memóriafrekiben a Gigabyte a nyerő. Nem nagyon értek hozzà fogalmam sincs mi alapján lehetne dönteni :/
Rtx4060, gondolom játék.
Kevesebbet korlátoz a 8GB VRam mint amennyivel lassabb a 3060.
Ugyanennyiért vagy pár ezressel drágábban kapni RX6750XT-t és RX6800-at használtan. Mindkettő magasan veri a kérdésben szereplő kártyákat.
Magamnak inkább vennék egy használt RX6800-at ami 40%-kal több fpst okád ki magából :D
Egyértelmű 4060. Értékelés?? Neeem, itt nincs helye. Kivéve, ha valami ismeretlen lenne, de gigabyte egy ismert gyártó megbízható.
Tehát itt objektíven lehet értékelni a teljesítmény alapján.
Még ahol kevés a 8GB VRAM, ott is jobban teljesít
Köszi a válaszokat:) Igen játékra lenne . Jelenleg egy MSI RX470 4GB-om van ,eddig ez is nagyszerűen kiszolgált de úgy érzem kezd kicsi lenni. #2 Erre a az RX6800 ra gondoltàl? sapphire-pulse-radeon-rx-6800-16g-sleva.
Illetve ha Amd alaplapom van akkor Amd-s Radeonos kàrtya az jobb is nem?
Nem gondoltam közvetlen termékre, csak beállítottam a keresést az RTX4060 új ára környékére. 120-150 000 között van több eladó RX 6700XT, RX 6750XT és RX 6800 is a hardveraprón, de 155-ért már kínálnak RX6800XT-t is.
Nincs összefüggés az alaplap és a videókártya között, bármit tehetsz bármibe.
Mondjuk azért a körítés se mindegy.
Nem ünneprontó akarnék lenni, de tényleg nem.
A nagy kártyákhoz, valami nagy stabil táp sem árt az Rx6700 mellett nekünk egy 650W-os Seasonic dolgozik a 6800/6800xt alá a 750W sem túlzás. A 6800xt be tud rántani 300W-ot 500W körüli tüskékkel. És a sok framenek valaminek elő kell számolni nekünk egy Ryzen 5600G végzi ezt és néha hagy benne 1080p-n.
Az RTX4060 meg 100-150W között vígan el van. És ha már AMD egy Ryzen 2600-3600 körüli valami kell ezt is kiszolgálni. Különben ebben is marad.
Mégegyszer senkit nem kaptam leszólni.
Akkor vegyél nyugodtan nagyobb kártyát. Csak a konfiguráció ismerete nélkül nehéz pontos tanácsot adni. És az Rx6800xt azért comobos menyecske kell alá vas.
Nekem egy R7 2700x Rx6600xt van és érezhetően hagy a kártyában, gyereknek R5 5600G Rx6700xt egy jobb páros.
Mindkettő olcsón használtan szereztük be.
#1/#6 voltam, mert mindig megkapom, hogy AMD b*zi, meg az új NVidia. Igen az új cucc mindig "biztosabb". Ha valaki vállalja a kockázatot vehet olcsóbban is jót, de mivel újat néztél nem akartalak le téríteni az útról. 😉
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!