Rosszabbul járhatok Intel Core i5-8500 helyett Intel Core i5-8500T-t veszek?
7/
Igen értem én amit mondasz csak pl van,hogy az 1200 as foglalatos lap kicsit pl drágább hozzá meg hiába olcsóbb a 12100F ha nincs benne pl integrált gpu amire nekem most első körben szükségem lenne a nem F-es verzió árkülönbözete meg nonszensz legalábbis a bolti új verzióknál.Amúgy i5 8500T-t találtam már 15EFt-ért is de most agyalásban vagyok.
10/
Nem használok netflixet
Nem drágábbak H510 lapokat már elég jó áron fogni használtan. Igen, az LGA 1700 viszont már drágább. És igen igaz, hogy az I3 12100, 12300 vagy I5 11400, 11500-ban erősebb az IGP és tudnak AV1-et. De azok is drágábbak mint egy 8500, 10100 vagy valamelyik Ryzen 4 magos G cpu. Na igen kedves kérdező de nem minden ám a cashe méret.
Ryzen 3 3400G valóban gyengébb mint egy I5 9500/10305. De a 4300G ugye 4100 IGP változata, már tud annyit vagy kicsit gyorsabb is mint ezek a procik mert ez már egy magos teljesítményben is jó zen 2+ alapból. De pontosan a cashe méret miatt sokszor gyengébb mint egy R3 3300X. Ezért is van csak simán zen 2 írva mert laptop cpuból lett átalakítva asztaliba.
A 3400G viszont csak Zen+ cpu a megnevezés megtévesztő lehet néha de ez egy R5 2500X csak kevesebb cashe mérettel és IGP-vel.
És igaz az, hogy ezek 6 mag 6 szál helyett 4 mag 8 szálasok. De nagyjából ugyanaz a kettő valami a több szálból, valami a több magból tud többet profitálni.
16/
Hát gondolkodom mert mivel másod gépről van szó meg van határozva egy keret és más cuccok is kellenek ugye ram,proci,alaplap,ssd,valami pc ház ,meg tápegység mert a mostani gépemben hiába van jó az brand gép és a csatlakozása nem ugyan olyan sőt ezen a brand gépen nem a tápból kapják a meghajtók az áramot hanem az alaplapon keresztüli csatlakozáson.Szóval több alkatrész kell xy pénzen belül és ugye használtan.AMD-hez nem nagyon találtam 20EFt alatt alaplapot intelhez többet is pl.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!