Ha egy adott memória szabványilag passzol egy alaplapba, a mérete nem éri el az alaplap által támogatott maximális méretet, de nem szerepel az alaplap oldalán a támogatott listába, akkor fog vele működni vagy sem?
Ez az AM5-ös alaplap lenne az alany: [link]
És ez a memória: [link]
Nem szerepel az alaplap memória támogatottsági listáján, viszont a mérete nem éri el az alaplap által támogatott maximális méretet (192 GB). Az lenne a kérdésem, hogy ez esetben nem is működne vele, vagy csak azokat írták be a támogatottak közé, amelyek órajele tudja a lap által támogatott maximálisat?
Ui: A proci egy Ryzen 7 7700 lenne.
Teljesen jó bele
5,2GHz-en fog ketyegni, ami a ram maximum sebessége (oc nélkül) szóval nem is fogja vissza az alaplap, az tudna 6Ghz-es modult is fogadni.
És támogatott, szerepel is a listán, csak más a jelölése
Picit.
Gond nélkül menni fog vele, de ne akarj ilyet. A nem X3D Ryzenek elég érzékenyek a memóriasávszélességre és a késleltetésre, azok mellé illik egy 6000-6400 CL30-32-t odatenni. Menni fog ezzel is gond nélkül, csak a memóriaintenzív feladatoknál a processzor gyengén fog teljesíteni.
Ha nem fér bele a keretbe a 2X32GB 6000/6400 alacsony időzítéssel akkor nyugodtan válaszd a 2x24GB-ot.
#1:
"5,2GHz-en fog ketyegni, ami a ram maximum sebessége (oc nélkül) "
A 4800-as kit nem fog 5200-on ketyegni OC nélkül :)
Most miért lettem lepontozva?
Mert azt mondtam hogy teljesen jó bele? Nyilván nem a legoptimálisabb setup (kettes ki is fejtette hogy miért) de nem is az volt a kérdés hanem hogy működik vagy nem. Működik hibátlanul, csak kicsit overkill ennyi ram. Többet érne a kevesebb de gyorsabb.
Jaj, tényleg, 4800 csak
Egy sorral benéztem
De a lényegen nem változtat, még gyengébb is mint mondtam.
A támogatott listába nincs benne az összes RAM amivel működik.
5200MHz-es RAM-ot kellene nézni hozzá mert alapon ennyit kezel húzás nélkül a Ryzen 7 7700 processzor. Működik 4800MHz-es is de ez valamennyivel lassabb.
Memory Support: DDR5
Rated Speed: 5200 MT/s
Ez 5200 Mhz-s. A késleltetés Archicades jellegű felhasználásnál sokat számít?Mert cl30-as 10 k van drágábban van.
Jaaa, tied volt az archicades inteles kérdést :)
Ryzen 7 7700-hoz nyugodtan vehetsz 20 000-rel olcsóbb lapot, pl Asrock B650M-HDV/M.2-t, ahhoz a felhasználáshoz ennél többre nem nagyon van szükséged. A maradékot pedig elverheted memóriára :)
A PCX-nél nincs most semmi értelmes, de az árukeresőn akad már 100 000 alatt is 2x32GB 6000-res kit:
"Ilyen jellegű használatnál is fontos az alacsony késleltetés, és a magas órajel?"
Ilyen jellegűnél is fontos. Exportnál és rendeznél a proci fog dolgozni rendesen és ha nincs alatta gyors ram akkor a proci teljesítményének egy része odavész, azaz feleslegesen veszel drága procit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!