Az egyik számítógépes boltban azt mondták nekem, hogy nem jó, ha egy SSD-t partícionálok. Ez igaz?
Én sok évek óta mindig partíciókat hozok létre (az op.rendszer is külön partíción van) és még soha nem volt problémám belőle.
GPT-re kell konvertálni a meghajtót és azon annyi partíciót hozhatsz létre amannyit akarsz. És a GPT-n nincsenek logikai partíciók.
Adatvesztés nélkül is lehet konvertálni MBR-ől GPT-re pl. NIUBI Partition Editor-ral vagy pl. AOMEI Partition Assistant-tal.
Nekem többfelé van particionálva az SSD.
Van egy EFI partíció, egy /boot, egy /home és egy /
Szerintem hülyeség. Lehet particionálni. Értelme nincsen igazándiból.
Max akkor, ha sokszor szeretnéd újratelepíteni úgy, hogy megmaradjon egy adat partíciód, amit nem gyalulsz le az újratelepítések során. Nyilván ez nem fog bekövetkezni nálad sem, így felesleges particiinálgatni.
System reserved partíciót csak akkor csinál a Win telepítő, ha azzal partícionálod a lemezt. Ha már vannak rajta partíciók, akkor nem. És amúgy az a partíció csak a Bitlockerhez kell, ha nem használsz Bitlockert, akkor fölösleges.
Amúgy már én is bánom, hogy külön /boot partíciót csináltam, mert sajnos szűkre szabtam, így minden kernek frissítéskor törölnöm kell a régit, különben nem bootol be rendesen a rendszer.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!