Érdemesebb megvenni az AM5 öt mint az AM4 et?
Sziasztok,
Már megrendeltem egy gépet (komponenseket) így a kérdésem is hülye ezért elnézést kérek ( persze lehet módosítani így hátha valamit elszúrtam és tudok korrigálni még)
Szóval rendeltem egy gépet ( gyereknek lesz játékra illetve nekem is de én cs2 és starcraft2 el játszok :)
[link] ez lenne a cfg
Igyekeztem úgy összerakni hogy ne legyen baj de amikor legutóbb gépet tettem össze akkor még celeron 2ghz volt (1mag)
Át néznétek kélek hogy rendben lesz e így? Végső ár 394ezer ft de elvileg még lehet módosítani mert 1-2 dolog rendelés alatt van az aquanak is.
Fent leírtam, kb 0 ról rakom össze a gépet de minden más megvan már fullHD 32 freesync es monitorom van amugy Maga gépet akarom összerakni csak.
Játékok: cs2 , deadspace , starcraft , cod warzone multi kb :) inkább gyereknek lesz
400k ugye nekem a plafon és aquan kb szerintem ez a gép volt a legjobb amit ki tudtam hozni persze proci és alaplapban nem voltam biztos teljesen.
Azért szeretnék AM5 öt mert ott lesz mozgásterem hogy esetleg késöbb ha fejleszteni akarok akkor könyebben tudok módosítani mert egy friss technikáról beszélünk (foglalat) de jelenleg 400k az a maximális keretem erre....
413000Ft
Én nagyjából így raknám össze, a HDD egy "gémer" gépbe felesleg, később is vehetsz, vagy hardveraprón olcsóbban is találsz 100/100-as merevlemezt.
SSD-nek is inkább egy 1TB NV2 Kingstont tennék indításnak, a gyerek hamar belakja az 500GB-t tapasztalatból mondom. A HDD meg ráér és rögtön 400 alatt vagy.
A tuf önmagában jó és az A620 se feltétlenül rossz. A Prime alacsonyabb kategória az Asusnál.
Prime--->Tuf--->ROG a sorrend.
B650 chipset több beállítást enged, és több/jobb csatlakozást kínál. Az X670 meg nagyjából egy meg duplázott B650.
Egy kissebb fogyasztású R5/R7 bármilyen lapban elvan nagyjából akár a 7800x3d is.
A Ryzen 8000 egy ugynevezett APU széria bazi igpuval főleg a 8600/8700, ősszel jön a Ryzen 9000 (igazi CPU) és pletykák szerint lesz még rá proci később is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!