Az alábbiakat össze lehet e építeni?
Fedora linux lenne telepítve, 1TB-os WD Red HDD-vel.

Össze, de mivel F végű proci valamilyen videokártya is kelleni fog majd.
Illetve 4 GB RAM nem eleg még Linuxnak se. Ilyen alacsony RAM árak mellett, ajánlott 8 GB -al indítani.
Illetve a táp. Hát nem tudom 5000 -ért milyen minőlséget kapsz, de nem hiszem hogy jót.

A WD RED az NASba való HDD - ha NASt építesz akkor oké.
Össze lehet ezeket építeni, de ennyiért szerintem találsz használt cuccokat is amik talán erősebbek.
a RAM-ból kettő menne bele.
használt cuccok nem játszanak, az elsődleges szempont az hogy új legyen, mert ez a gép be lesz állítva egy sarokba, és működnie kell(ene), lehet hogy 10 évig. A linuxon nem lesz semmiféle grafikus felület, kizárólag csak parancssor. Amúgy egy freeradius-t futtatna.

" A linuxon nem lesz semmiféle grafikus felület, kizárólag csak parancssor."
Videó megjelenítő nélkül nem fog bootolni a gép. Vagy raksz bele egy akármilyen filléres videókártyát vagy az F jelzés nélküli i3-10100/i3-10105-öt veszed amiben van integrál videó és nem kell mellé dedikált videókártya.
Az újnak egy előnye van: a garancia. Ezen felül semmi nem garantálja, hogy tovább fog élni, mint egy használt két éves hardver. Ha a számla is kell az új szag mellé akkor nyilván új.
A RAMot viszont átgondolnám használtan. Ez élettartam garis és olcsóbb, mintha két újat veszel:
Az árkülönbözetet elköldheted a tápra pl :)

N100 proci nem elég ehhez? Kisebb fogyasztással és költséggel oldaná meg. Van akár DC változatban is, annak csak egy sima laptop táp kell, nem ATX-es.
3,5" HDD ráköthető ugyanúgy. (1 x SATA Power Cable van benne, de tapasztalatom nincs vele.)
ASRock N100DC-ITX

Nem tudom mennire számításigényes feladatra kell, de talán mini PC is szóbajöhet. Ez teljesen komplett gép:
A proci benne kb. i5-7400 -as szintet tud.
Vagy ugyan ez használtan, jóval olcsóbban 1 év garival: [link]
Nyilván a hátránya is megvan, nem nagyon fejleszthető és nem nagyon szervizelhető. Ha az alaplap kuka, a gép is kuka. Mert nem valószínű hogy lesz hozzá pót darab évek múlva.
Illetve 3,5" -os vinyót csak külső házzal tudnál rákötni.

Össze lehet építeni, de egyrészt nem fog bootolni videokártya nélkül, másrészt nem éri meg ilyet összerakni.
Ilyen célra jobban jársz egy alacsony fogyasztású minipcvel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!