FX6300 processzor szerintetek még meddig lesz használható? Alap felhasználói szinten (filmek, office, ügyintézés, spotify). Egyszerűbb játékokra.
Gondolkodom a cserén. Az infláció miatt úgysem éri meg nagyon tartalékolni. Most van időm és pénzem hogy ezzel foglalkozzak.
Valószínű Ryzen 5 5500 procira cserélném. Alaplapot, ramot, m.2 ssd-t is beszereznék mellé.
A jelenlegivel most elvagyok. Persze win 11 már nem fut rajta. Legújabb chrome sem. Gondoltam nem várom meg amíg már zavaró lesz a dolog.
Lehet, idővel egyre kevesebb dolog lesz win 10-re. A Steam pl. most szűnt meg az összes korábbi windowsra. Persze ha nem lenne steam még akkor is játszhatnék felhő alapon. Viszont van egy egész korrekt videokártyám, amit ezzel a procival úgysem tudok kihasználni.
Szerintetek érdemes lecserélni? Úgy érzem közeleg az idő mikor az alap felhasználás és egyszerűbb játékok is gondot jelentenek neki, de nem értek hozzá.
Milyen videokártya van mellette?
Amd FX 6300 + GTX 1660 még beleférhet.
Win 10 még 2025 októberéig megy a jelenlegi gépeden.
Ha szimpatikus az AMD apránként össze guberálhatsz egy szintén elavulóban lévő, de jó konfigot occsóért.
R5 3600 (az 5500 se sokkal gyorsabb) 25.000Ft
Egy random AM4 lap 15-20.000Ft
2*8 GB DDR4 11.000Ft
Egy masszív 70-100%-körül erősebb az FX-nél.
#f*szér fejlődik ilyen gyorsan a technika :-D
Ez így gyorsnak tűnik, de az FX6300 12 éves és a R5 3600 is 5.-et tapossa. Ősszel már a Ryzen 9000-er jön.
Köszönöm a válaszokat. Nem tudtam hogy ilyen hamar megszűnik a támogatás, bár azt sem tudom kell-e nekem. Az előző gépemet egy érvénytelen XP-vel használtam vagy 10 évig. Azt azért cseréltem le, mert már youtubet alig bírta.
Azért lehet jobban járok ha nem várom ki. Már kinéztem az alkatrészeket, nem megy rá a gatyám. Előbb-utóbb úgyis újítani kellene. + Haverok is örülni fognak hogy újabb játékokat is tudok velük játszani.
Újonnan veszem az alkatrészeket, mert el tudom számolni. Dolgozom is a gépről. Ahhoz mondjuk nem igazán kéne újítani, de szerintem ebbe nem kötnek bele.
5-ösnél a pont. Használt am4 félkonfigot ki lehet hozni ~60 ezerből
Totál megérős,arra is, amire neked kell.
3600 és 5500 mellett még a 4500 is jó lehet (ebből kevés van, és minimálisan gyengébb a 3600-nál)
Alaplap kb mindegy, bár jobb ha bordázott. B#50 vagy X#70. A-sokat kerülném. Bios verzió támogassa a procit (bár már sok lapot lehet proci nélkül is bios frissíteni)
Kb ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!