Böngészésre elég egy i5-ös proci,vagy i7 jobb lenne?
Jelenleg már a, nem i5, nem i3, nem is az ezektől gyengébb pentium vagy celeron, hanem az annál is gyengébb, 4E magos N100 procis gépek is elegek tudnak lenni a böngészésre! Milyen i5, te jó Isten!?? 60-80 ezerért vennél csak processzort? 😃😃 ne már..
Hardveraprón hirdetnek is egy ilyen kis mini gépet. Kőkemény 6W a fogyasztása. W11 mehet rá... ha kell akkor 4K HDR lejátszik minden videós tartalmat. 50 ezer körül meg is vagy.
Én azt választanám, amiben benne van már az SSD is.
Monitor csatlakozásra figyelj... ha régi VGA/DSUB vagy DVI csatlakozós a monitorod, akkor valószínűleg venned kell egy hozzá való aktív átalakítót is.
Használttal akár olcsóbban is kijöhetsz. Pl egy i3 8100 procis géppel. Szintén támogatja a legtöbb mai videoformátumot, és W11 támogatott, így jövőálló minden szempontból.
Ha ennél is olcsóbb kell, akkor az is lehetséges használtak között akár, persze egyre nagyobb kompromisszummal, deilyen.oldalak nézegetéséhez talán még 20 ezerből is kijöhetsz (pl egy i5 2-3-4. gen procis gép, ssd, 8gb ram. Tóbb, mint 10 évesek, de netezgetésre még épphogy jók. Kérdéses, hogy mi lesz velük a w10 megszűnése után. Linux leginkább)
ma 12:45
"w10 megszűnése után."
pfuuujjj w10,olyan lassan jön be hogy borzalom,tiszta gané az egész..
win7 sima winyoval kevés rammal is bőven gyors..
#5.Azért ne túlozzunk, nem egy ezer éves CPU-ra optimalizálják a viszonylag erőforrásigényes weblapokat.
Kérdező:
1. generációs I7/15 már bőven elég, de 2. generációs I5-től még inkább.
7#
Saját tapasztalatból írtam. Azt nem mondom, hogy olyan gördülékeny, mint egy i5, de nekem minden ment rajta, még full HD videót is tudtam szerkeszteni vele. Igaz, közben lassú volt, de akkor is működött.
"pfuuujjj w10,olyan lassan jön be hogy borzalom,tiszta gané az egész..
win7 sima winyoval kevés rammal is bőven gyors.."
Azzal azért nem igazán barangolnék a neten. W10 megfelelő gépen azért
szépen fut.
De ha csak böngészés a feladata, akkor egy Linuxos gépen is lehet.
De a fentebbi 50 ezres minigép marha sokáig képes kiszolgálni ezt a feladatot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!