Játékra intel vagy amd?
AMD mindenre kb. AM4 és AM5 minden téren jobb.
Egy szó, a hatékonyság rengeteget számít, meg a technológiai előny.
Attól függ. Érdemes teszteket nézni.
Persze egy low-end AMD, és high-end Intel között nyilván Intel felé billen a mérleg. Szóval fontos meghatározni, hogy melyik CPU vs CPU-t nézzük. Amúgy, igaz, hogy játékra ha csúcs kategóriák kötött nézelődünk, akkor az AMD-nek az extra cache-e miatt jobb.
Továbbá számításba kell venni, hogy akarod-e másra is használni. Mivel én másod sorban játszok is, de főleg videókat is vágok és számos dolgot csinálok a gépemen, így számomra az Intel volt a jobb választás.
#4.
Lehet jobb 1-2 ponton minimálisan, de leadott hőben többet fizetsz meg, mint amennyit nyersz vele.
Kérdező:
AM4 annak éri meg aki már rendelkezik AM4-es alaplappal, DDR4-es RAM-mal stb.
AM5-t annak aki most épít és van rászánt összege bőségesen, mert nem egy olcsó platform. Cserébe 10 évig lehet vele számolni.
Szerintem egészen rendben van.
Annyi, hogy a RAM-ból érdemes olyat, ami rajta van a kompatibilitási listán.
Elég zavaros az egész most AM5 vonalon, szóval oda kell rá figyelni.
2x16GB +1.
+1 #8-nak. Hiába veszel 6000Hz-es RAM-ot, ha CPU teszem azt csak 5600-at támogat max, akkor 5600-on fog a memóriád ketyegni. Érdemes olyat venni, ami azonos. Nem mindig a gyorsabb a jobb. Továbbá próbálj olyat választani aminek a CL értéke alacsonyabb.
A CL érték azt jelenti, hogy az adott memória blokkot hány ütem késleltetéssel éri el. A memória blokkok sor-oszlopba vannak szervezve, és az oszlop címzésnek van egy CL-ben mutatott ciklus késleltetése.
Meg vannak olyan esetek amikor el sem indul a gép vele, az a nagyobb gond.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!