Milyen nagyon olcsó gépet ajánlotok játékra?
45.000Ft a keret, sajnos ennyit tudok ráfordítani. Jelenleg egy lassan 11 éves üzleti laptopom van intel HD 4000-el ami szinte semmit se futtat. Főként Forza 4, Fortnite, Beamng, meg hasonló gépigényű játékokkal játszanék. Nem kell, hogy maxon vigyen mindent, csak ne akadozzon a játék.
Én ilyen 3-4 gen i5-re és 1050ti vagy gtx 9xx-re gondoltam. Szerintetek mi lenne a jó?
Működhet a dolog. Egy ilyet találtam: [link]
Később lehet VGA-t fejleszteni, egy GTX 1060/1070-re mondjuk, ha valamivel nem boldogulna a 1030.
Köszönöm a válaszokat.
Nekem kb egy éve ilyen gépem volt: i5-4690s, 24gb ddr3, GTX 1070 8gb, 2tb hdd 1tb ssd
Csak már bánom, hogy eladtam. Vitt minden játékot, a BeamNG medium beállításokon 40-50fps-t tudott fixen.
Cloud gamingen játszok most is, de a lassú wifi miatt van amikor szaggat az egész.
Így van,egy 4.gen i5 + 1050ti-jal egész jól járnál.
45 ezer ennyire elég. Se... mert ki kell fognod egy jó ajánlatot, hogy ennyiért megkapd.
Ezzel kb 2018-ig megjelent játékoknál van meghúzva a határ.
Amivel már inkább el lehetne lenni mai játékokkal is, FSR és low grafika mellett, az egy ryzen ~2600+gtx 1660. Ez már közel a duplája lenne
Ha úgy van akkor megérheti még egy 4. Genes Intel gép ha szorít a keret. 3. Generáció már felejtős teljesen. Vga-nak inkább GTX 1630 vagy RX 6400 a támogatások miatt pl shader mesh. 6400 lassul pcie 2 vagy 3 alatt de még gtx 1050 ti szintet igyis tud hozni.
De ha már ilyenben gondolkodsz akkor fontolóra venném legalább azt, hogy nézel egy A320-B350 lapot és veszel hozzá egy Ryzen 3 1200 vagy akár egy Athlon cput is. És akkor azt tudod fejleszteni tovább Ryzen 7 5700X3D-ig is akár!
Igen, az akygáról nincs jó véleményem.
Egyébként olyan konfig is érdekel amihez nem adnak házat, mert van nekem egy új FSP gépházam.
Keresgéltem én is, esetleg ő lehetne jó: [link]
Viszont ez csak alaplap meg proci, ha ezt megvenném, kb két hónap múlva tudnék tápot+RAM-ot+valami nagyobb HDD-t(SSD-t kiveszem a laptopból, mert 2 van benne), aztán megint rá egy hónap múlva tudnék venni GPU-t, aztán utána is egy hónap múlva monitort, de addig már tudom TV_re kötve használni.
Az a gond, hogy minden hónapban ez a 45 ezrem van amit rá tudok fordítani, mert nincs olyan jó munkahelyem, és másra is kell pénz.
Az újabb procik integrált grafikájával (pld 7-8-9 gen intel, vagy AMD fronton hasonló korúak) lehet már valamit kezdeni? Vagy azok is kimerülnek annyiban, hogy képet adnak ezen kívül semmire se jók?
Mint írtam, most is Geforce NOW-on játszok, de nem is ez a fő gond, hanem pl egy Alan Wake 640x480 lowon tud 30fps-t amitől egyrészt kifolyik a szemem, másrészt van amikor úgy befagy, hogy a gép se reagál csak ha kiveszem az akkut meg vissza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!