Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Ma reggel kapcsolom be a...

Ma reggel kapcsolom be a gépemet, és arra lettem figyelmes, hogy hirtelen nem látom az egyik SSD-t. Nem jelzi a fájlkezelőben se, az lemezkezelőben se, parancssorban is lefutattam és ott sem jelzi. Mit kellene tennem? Soha nem volt még ilyen.

Figyelt kérdés

2 SSD van a gépemben, ezt még tavaly nyáron vettem, tehát nem régi.

Western Digital WD Green 1TB SSD-ről van szó.

2024. febr. 6. 10:30
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

BIOS-ban kell látnia elsősorban.

Ha nem nyúlkáltál a gépben, akkor egyszerűen csak vedd ki az ssd-t, porold ki a csatlakozót, és rakd vissza.

2024. febr. 6. 10:38
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Ja még, ez sata, ugye? Akkor másik alaplapi sata csatlakozókba is próbáld meg.
2024. febr. 6. 10:39
 3/6 A kérdező kommentje:

#1, köszönöm a gyors választ!

Előbb újrainditottam a gépet úgyse volt jó, most azonban leállítottam és újra bekapcsoltam és jó lett, mostmár megvan. És a BIOS-ban is ott van.

Nem tudom mi lehetett a gond, hogy hirtelen csak úgy eltűnt.

2024. febr. 6. 10:53
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Ilyen velem is volt egyszer, kiírta, hogy nem van boot lemez..

Ez volt az nvme SSD, ujraindítva azonnal bootolt, azóta se csinálta. Az okát én sem találtam.

2024. febr. 6. 11:29
 5/6 anonim ***** válasza:
Nekem BIOS frissítés okozott olyat, hogy egy bizonyos típusú nvme-t egyszer csak nem látott. Azt hittük, tönkre ment az nvme, de másik gépben és a 2-es slotban meg jó volt. A vége alaplapcsere lett. Ugyanaz a típus ugyanúgy frissítés után már jó volt.
2024. febr. 6. 12:48
 6/6 anonim ***** válasza:

Usb controller rosszalkodik a lelazult csatik miatt...

Kb minden arra van kötve ocso megoldás!

2024. febr. 6. 13:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!