Érdemes még GTX 1060 kártyát venni?
Mindeképp megéri, én 4 éve cseréltem le a 750ti-t egy rx580 8gb-re (GTX 1060 kategória) és tavaly nyárig nyúztam.
Konkrétan bármivel tudtam játszani. God of War, Jedi Survivor, cod, Forza, stb.
Ha teheted 6GB Vrammal vedd.
Alan Wake 2 meg 1-2 új cím felejtős, de a 750-hez képest brutális ugrás.
GTX 1060 kártyát már nem vennék. Ryzen 5 1600 mellé egy RX 6600 vagy RTX 3060-at vennék.
Kerettől függ. Én a 1060 6GB helyett inkább AMD RX 580 8GB-t vennék, mert az a +2GB VRAM sok modern játéknál már nagyon is számít ezen a teljesítményszinten is, egyébként meg nagyjából azonos a két kártya teljesítménye, kicsit az RX 580 8GB javára.
Az újabb igényesebb játékok (Hogwarts Legacy, Starfield, Cyberpunk 2077 és társai) már nem annyira élvezhetőek egy GTX 1060 vagy RX 580 kártyán, de a 750Ti után így is nagyon sok új játékkal fogsz tudni játszani amivel eddig nem.
Ahogy korábban írták, ha ki tudod tolni a kereted 60 ezer forint környékére, akkor érdemes lehet megnézni az AMD RX 6600-t (nagyritkán még 6600XT is felbukkan 65-70 között), nem csak azért, mert alapból is egy sokkal erősebb, bármilyen modern cím 1080p-ben futtatására alkalmas kártya, hanem mert van frame generation technológia benne (ahogy az Nvidiánál az RTX 2000-es szériától felfele is), ami az alsó kategóriában életmentő lehet, kis vizuális kompromisszum árán lehet így futtatni olyan játékokat is, amit nyers erőből egy frame genre alkalmatlan régebbi kártya nem tudna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!