Mennyire éri meg így összerakni egy PC-t?
Videoszerkeztéshez és játékokhoz szeretném.
MSI PRO B650M-P Alaplap
AMD Ryzen 7 7700X 4.50GHz
Cooler Master Hyper 212X 120mm
Western Digital WD Black SN770 1TB M.2
Crucial MX500 2.5 1TB SATA3
Corsair VENGEANCE 32GB (2x16GB) DDR5 5200MHz CMK32GX5M2B5200Z40
Deepcool CC560 WH
RAIJINTEK Ermis 550b 550W
ASUS GEFORCE RTX 4070 SUPER 12GB DUAL OC
1x2TB SSD legyen
Procihűtőből sokkal jobb kell. Peerless assassin vagy phantom spirit
(Ha nincs most itthon, akkor amazon.de 16-22 ezer)
Táp: 650W B12/G12
RAM: ideiglenesen okés, hogy olcsó. De idővel váltani kell majd 6000 mhz+ CL32 alattira. Esetleg spórolj a procin használt vásárlásával, és akkor kijöhet a gyorsabb ram.
Teljesen jó ez így, a hűtéstől és a táptól eltekintve.
"1x2TB SSD legyen"
Miért is?
"De idővel váltani kell"
Nem kell, annyira elenyésző a különbség. Pláne a súlyos ezrekben látható árkülönbségen.
A "nagy" hűtővel én is eggyetértek.
A tápegységről semmit nem találtam, egy ilyen "drága" gép alá valami komolyabbat tennék. Ha olcsó kell nem rossz a #1 által majdnem leírt Seasonic B12 vagy G12 650W, de egy ATX3.0 Seasonic Focus 650W lenne az istenkirály.
Ramból is a 6000Mhz/Cl32 a sweetspot, de elmegy a választottal is.
Az SSD szerintem jó.
Videoszerkesztéshez én is két SSD-t használnék. Egyikre mehet a rendszer és a játékok, a másik pedig a scratch disk.
RAMból szerintem is combosabb kell, a Ryzenek egész jól gyorsulnak a memóriával, 6000CL30-32 szerintem alap ( e felé a jelenlegiekkel felesleges menni ).
"A tápegységről semmit nem találtam, egy ilyen "drága" gép alá valami komolyabbat tennék. Ha olcsó kell nem rossz a #1 által majdnem leírt Seasonic B12 vagy G12 650W, de egy ATX3.0 Seasonic Focus 650W lenne az istenkirály."
A Raijintek nem éppen kínai HKC-Akyga színvonalú gyártó, nem hinném hogy bármi baj lesz vele. Egyébként rögtön itt egy teszt róla, a legtöbb hátrány amit leírnak inkább kifogás meg fanyalgás hogy nem moduláris, satöbbi....
#5.
"Low-quality capacitors"
Hát nem éppen biztató, én elfelejteném fölig annyi pénzért.
A B12 a közép meg a belépő kategória legjobbja.
Annál feljebb van választék szép számmal, úgy dupla annyiért...
Már megvolt az emelkedés, remélem ennél feljebbb már nem lesz 😃Szeptemberben 30 ezer alatt volt a 2TB NV2, én még annyiért vettem
[link] lejjebb az oldalon van árdiagram erről
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!