Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » A mostani laptopokból kivehető...

A mostani laptopokból kivehetőek az akkumulátorok?

Figyelt kérdés
Laptop vásárlás előtt állok. Otthoni használatra vásárolnám (böngészés, YouTube, filmezés, szöveg és táblázat kezelés, néha képszerkesztés). Többségében hálózatról használnám, néha akksiról. Amikor hálózatról menne, nem szeretném az akksiját terhelni a folyamatos töltési állapottal, ezért szeretném kivenni belőle. Vagy ha szükséges, cserélni benne az akksit. Ez megoldható a mostani laptopoknál? Esetleg jó márkakat tudtok mondani? 100ezret szánnék a laptopra.
2024. jan. 19. 11:08
 1/7 anonim ***** válasza:
88%

A mai laptopokban jellemzően nem kivehetők az akkumulátorok.

Ennyi pénzért pedig semelyik gyártótól ne várj jó minőséget.

Próbálkozhatsz felújított használt üzleti laptopokkal, ott kifoghatsz jobb minőséget és nagyobb az esély a kivehető akkura is.

2024. jan. 19. 11:22
 2/7 anonim ***** válasza:
85%

Felesleges ilyen szinten görcsölni vele, mert úgy is az akksi lesz az első, ami idő előtt megadja magát, még ha drágábbat is veszel.

Egyébként 100 ezerért nem fogsz olyat venni, ami jó arra, amit szeretnél, hacsak nem felújítottat veszel: [link]

2024. jan. 19. 12:04
 3/7 anonim ***** válasza:
79%

"Amikor hálózatról menne, nem szeretném az akksiját terhelni a folyamatos töltési állapottal,..."

A mostani laptopoknál (kb.3-4 éve) már nem gyártanak olyat amiből szétszerelés nélkül kivehetők az aksik.

Folyamatos töltés nincs. Ha feltöltődik az aksi akkor a töltésvezérlés megszünteti a további töltést az aksin. Bekapcsolt töltővel nyugodtan használhatod tovább a gépet és akkor csak a töltőről működik az gép, az aksit nem használja.

100 ezerért komolyabb új laptopot nem lehet venni csak valamilyen gyenge procisat vagy használtat.

[link]

2024. jan. 19. 13:03
 4/7 anonim ***** válasza:
80%

100.000-ért újonnan csak Intel Celeron-os f@sok vannak 4GB-rammal sokszor a 8 GB már istenes.

Tippre Windows-al szeretnéd használni, feláll a renszer 3GB-ram, megnyitsz 1-2 dolgot már 4GB.

Aztán meg "homokórázik" ha ráböksz valamire.

Pl:

[link]

100.000-ért 16GB-rammal is kérhető. 4mag 8szálas i5 procival a kétmagos Celeron helyett, fluidan ugrálhatsz a progik között.

Win 11 telepíthető rá.

Ennyiért én is ilyenben gondolkodnék mint #1, #2

2024. jan. 19. 13:10
 5/7 anonim ***** válasza:
84%

Évek óta nem lehet kivenni az akkut a laptopokból, de nem is lesz semmi baja, ha töltőn hagyod.

Viszont ha csak 100 ezred van laptopra, akkor KIZÁRÓLAG használtat nézz. Vannak cégek, ahol 3-4 éves, cégektől leadott, felújított laptopokat árulnak garanciával. Abból tudsz venni egy normális Dell Latitude vagy Lenovo gépet 100 ezerért, max a billentyűzetet kell matricázni, mert pl német.

Új laptopot semmi szín alatt ne vegyél, mert ami ennyiért van új, az mind használhatatlan hulladék.

2024. jan. 19. 13:52
 6/7 anonim ***** válasza:

Csomó használt laptop hely van:

[link]

[link]

[link]

[link]

Érdemes utána nézni amelyiket kinézed és googleban rákeresni pl.

Lenovo ThinkPad T480 benchmark

Ha vannak vélemények (reddit fórum) azokat is olvasd el.

Különbőző helyekről vettem én is már laptopokat.

Lenovo ThinkPad X230 után ThinkPad L450-est.

Mindkettőt 2-2 évig használtam aztán tovább adtam másnak és azóta is működnek náluk :)

Aztán végül vettem 179k körül egy új laptopot. Újracsomagolt laptopot emagon. A gép maga frissítés szempontból(pl. ram bővíthető váóó micsoda innováció) nem rossz, de pl ennél sem lehet egyszerűen kikapni az akksit és cserét a helyére. 2 éve vettem kb a Dell Inspiron 5409-es típus laptopot. Érdekesség amazonon a laptopnál több negatív komment volt, hogy egy ipari hulladék közelében van inkább, de nekem nem voltak rossz tapasztalataim vele.

Összeségében tényleg nem rossz, de azért a ThinkPadoknak elég jó volt a billentyűzete ami kicsit hiányzik.

L450 laptopomat szerettem, mert jó teljesítménye volt és nagyon ritkán pörgött fel hallhatóvá a ventillátora. Mondjuk vicces volt, hogy elég olcsón beszereztem és ki volt törve a fele a hátuljának és egyszer leesett a földre a kőre is, de 2 év alatt hiába már olyan volt mintha a kutya szájából huzták volna ki, de tökéletesen működik. Vártam, hogy mikor fog úgy eltörni maga a gép mikor felnyitom a képernyőjét és nem adta meg magát.

Hiába a régebbi L szériák igaz nem a legjobbak, de még tartósságban is jobbak így is szerintem mint az új gépek. :D

2024. jan. 20. 11:46
 7/7 anonim ***** válasza:
Nekem előbb volt vadiúj, operáció rendsezr nélküli Lenovo Ideapad G505. Sajnos a zsanirok és a videokártya elromlott, AMD-s volt. Volt egy használt Thinkpad (x201), aztán egy x220, most egy x250. Egyik strapbiróbb, mint a másik. Látszik, hogy többek között katonáknak készültek. Megbizható, jó gépek.
2024. jan. 20. 22:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!