Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » 14GB RAM tényleg gondot okozhat?

14GB RAM tényleg gondot okozhat?

Figyelt kérdés
Többször bővítettem már, azért ennyit. 4db RAM modul van a gépben. A szerelő azt mondta mielőbb cseréljem 2db egyforma modulra, mert ez így instabillá teszi a gépet és idővel el is fognak fáradni a slotok, mert szerinte nem egészséges, ha 4 slotból mind a 4 használva van. Illetve a 14GB RAM mivel 14-nek a fele 7 és a 7 az egy páratlan szám, ráadául 7GB modulok nem is léteznek, ezért ez rossz elosztás. Én már több éve így használom a gépet és soha semmi hibát ebből még nem tapasztaltam. Dual chanelben mennek a RAM-ok, annyi a hátránya, hogy a 4 eltérő típusú ramok közül a leglassabbik sebességével megy mindegyik, de ez elviselhető.

2024. jan. 18. 17:35
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%
"mert ez így instabillá teszi a gépet és idővel el is fognak fáradni a slotok, mert szerinte nem egészséges"-> Na eztől az én agyam fáradt le, jóéjszakát, a sarki kocsmában még megtaláltok. Mert ezt a fokú zöldséget józanul már nem bírom. Ha holnap se válaszolok a detoxon fogtak.
2024. jan. 18. 21:00
 12/18 anonim ***** válasza:
66%
#10 nem létezik 2 gb ddr4 modul, szerintem a kérdezőnek ddr3-am
2024. jan. 18. 21:25
 13/18 A kérdező kommentje:

Köszi a válazokat!

Dual channel-ben működnek az biztos, mert a BIOS-ban is azt írja ki.

2024. jan. 19. 00:21
 14/18 A kérdező kommentje:
És igen, valóban DDR3-as RAM-ok, sajnos ezt elnéztem.
2024. jan. 19. 00:22
 15/18 anonim ***** válasza:
79%

Ez esetben:

12GB memóriatöltöttségig dual channelben fog működni. Amennyiben több memóriát igényel valami, akkor single channelre vált. Ez procilimites környezetben kb 0-5% teljesítményvesztést jelent a dual channelhez képest.

Tehát eléggé lényegtelen dolog... főleg ilyen régi gépre már nem is költenék egy forintot se. Maradhat így, ahogy van.

Esetleg ha mégis akad egy 4+GB modul a semmiből, akkor kicserélheted a 2 gigásat, és akkor 16GB memóriatöltöttségig dual channel lesz.

2024. jan. 19. 00:37
 16/18 anonim ***** válasza:
85%

"És igen, valóban DDR3-as RAM-ok, sajnos ezt elnéztem."

Nem lenézésből, de akkor "Jó van az úgy!" Működik? Elégedett vagy vele? Kiszolgál? Csapassad!

Nem érdemes ezen fejleszteni semmit, látványosan többet nem kapsz tőle.

2024. jan. 19. 00:47
 17/18 anonim ***** válasza:
Használt kitek vannak fillérekért DDR3 is.
2024. jan. 19. 01:48
 18/18 anonim ***** válasza:
71%

"Dual channel-ben működnek az biztos, mert a BIOS-ban is azt írja ki."

Azért én megnéznék a POSTról és a biosról egy képet, meg egy AIDA mérést is ;)

2024. jan. 19. 07:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!