1151-es intel processzor foglalatú alaplaphoz már nem is lehet "új" processzort venni?
Jelenleg 9. generációs i5-ös processzorom van és lehet, hogy a közeljövőben lecserélném 11-12. generációsra, de mindegyiknél 1700-as foglalatot látok.
Ezeknél a 11. gen. vagy újabb prociknál már mindenképp kell új alaplap is?
Pár éve egy komolyabb összeget költöttem az alaplapra mondván, hogy úgyis jó lesz még upgradelni, van is benne hely plusz ramoknak stb.
Olyan processzor ami várhatóan "erősnek számít" még legalább 3-4 évig, nincs is már 1151-es foglalattal?
9900KS a legerősebb ami arra a foglalatra kijött.
Ami ennél újabb / erősebb ahhoz már mindenképp lapcsere kell Intel sajna ilyen, nem nagyon támogat egy foglalatot 2-3 generációnál tovább.
Hulladék a 1151 v2. Csak 8-9. gen megy bele, betegesen magas prociárakkal. 3-4 év semmiképp sincsen benne. El kell adni, ha fejleszteni akarsz. Proci+lap. RAM maradhat akár.
Olcsón AM4-re érdemes váltani. De 12400(F) konfiggal se lőnél mellé.
Vagy ha jobb kell, akkor nyilván bármi lehetséges.
Ha igazán jó platformot akarsz, akkor AM5: ryzen 7600, DDR5, B650
6#
Én is úgy láttam, hogy 9. generáció már nincs raktáron kb. sehol. Úgy tűnik ezentúl nem a hosszútávú előnyökre fogok törekedni pc építésnél :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!