Egy Seasonic GM G12 550W Gold tápegység kitud szolgálni egy I5 10400 + RTX 3070 Ti kombót?
Figyelt kérdés
Egy nagy fogyasztású processzor mellett is elég lenne a tápom teljesítménye a 3070 Ti mellé és overclockolások is lehetségesek lesznek vagy hagyjam inkább meg az alap órajeleket és a kártyát meg undervoltoljam is? A gépet Msi MPG Z490 Gaming Plus lappal kínálják. A tápom eddig RX 6650 XT és I7 4771 mellet dolgozott hibátlanul. A gépben vannak, lesznek RGB elemek és három winyo lesz benne egy HDD, egy Sata SSD és egy M.2 SSD.jan. 12. 21:14
1/4 anonim válasza:
2/4 anonim válasza:
Szerintem pont el fogja vinni. A 3070 Ti a TPU mérései szerint maximálisan nyúzva is megáll 350W körül, a proci is 100 alatt fog maradni. SSD-k, HDD-k nem nagy fogyasztók, meg amúgy se fog minden egyszerre menni. Az overclockot azért nem erőltetném.
3/4 anonim válasza:
Ha valami 13-14. gen Intel K processzor lesz beletéve akkor egy 750W körüli táp kellene bele.
A kártya 2*8pin tápot "kér" ez 600-650W tápokon szokott lenni külön vezetéken (a táp és VGA gyártók ajánlása).
Nos, ha mindent "lefolytasz" és összelegózól még egy PCIe tápot működhet, de hivatalosan nem ajánlja senki.
4/4 anonim válasza:
Én egy 10400 + 3070 kombinációt használok, de a kártya elég erősen tuningolt gyárilag, 280W a limitje szóval kb ugyanott van ahol a 3070Ti, konnektoros fogyasztásmérővel 300-350 között szoktam mérni játék közben, van a gépben még 32gb ram két modulban, 2 m2 ssd, egy sata ssd és egy hdd és 5 venti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!