Jobban járok 2 SSD-vel a gépemben, mint 1 SSD és 1 HDD meghajtóval?
Játékok szempontjából kérdezem, mert jelenleg a jobb játékokat telepítem a Win-es SSD-re, mivel azokon elvileg jobban futnak a nagyobb gamek.
Mi a véleményetek? Az SSD 1 TB-s a HDD 2.
Köszi!
Kevés játék követeli meg az SSD-t, de SSD-ről jobb játszani szinte bármit, mert sokkal rövidebbek a betöltési idők mint a HDD esetében. Ha elég az 1TB tárhely én mindenképp az SSD-re szavaznék.
A HDD "olcsó" tárhelynek való manapság, arra kiválló (film, zene, és egyéb archiválandó cucc nak)
Nekem 3DB meghajtó van a gépemben.
1 Db 1TB SSD a rendszernek és a munkának, 1db 1TB SSD a játékoknak, és 1DB 3TB HDD mindenféle statikus adatnak tárolásra, mentésnek.
Marha jól elvannak. A HDD csak akkor megy, ha másolok rá vagy le róla valamit az SSD-ken történnek a dolgok azok gyorsak semmilyen lassulás nincs a gépen.
"Kevés játék követeli meg az SSD-t"
Hát ha nem is követelik meg, de azért van rengeteg játék ahol érezhető gondokat tud okozni a HDD. Főleg a nagyobb nyilt területekkel dolgozó játékok ahol folyamatosan kell betölteni adatokat, ott simán előfordulhat hogy texturák késve jelennek meg stb, mert egyszerűen nem tudja elég gyorsan tölteni.
#5 A mondat másik fele, pont ezt írja le. Az SSD-t pár komolyabb cím követeli meg, de szinte minden játékot jobbá tesz, a töltési idők rövidülése.
#6 Azt, hogy milyen és mennyi meghajót képes kezelni a gép azt az alaplap/processzor páros, és persze a ház/táp kialakítása határozza meg.
Átlagos nem túl régi épített gamer gépek 1 vagy 2 NVMe és pár darab SATA meghajtót tudnak kezelni. Tipustól függően.
2 M.2 foglalat van a lapodon, így 2 M.2 SSD mehet bele.
Én őszintén nem terveznék HDD-vel egy mai gépbe, igenis számít főleg mai, nyílt világú játékoknál. HDD-nél simán előfordulnak microlaggok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!