84%-os hatásfokú 500 wattos tápegység milyen videokártyát bír el?
Papíron 375W amíg fel lehet menni a gyakorlatban a 6+2 pines az ugyanaz mint a 8 pines csak leválasztható a két szélső csatlakozó.
375-nél 150-150W a két csati és mellé 75W az alaplap felől.
Más kérdés, hogy így nagyon ki lenne centizve még valami keveset fogyasztó procival is a gép.
Most néztem, 6+8 pin amit kér a kártya, de sokat fogyaszt papíron, majdnem 300 wattot. Ami most van a gépben elvileg 170 wattot kér maxon, de stressz teszt alatt sem ment fel 130 fölé amúgy... Szóval nem értem.
De ha nem bírja a táp akkor minek raknak rá két ilyen csatlakozót? 2x8 pin azért nem viccel.
Ez a papírforma. A két kábelen 300W-ot tud leadni, illetve a VGA a PCI-E slotból 75W-ot tud felvenni, tehát az elméleti maximum egy 375W-ot fogyasztó VGA.
A gyakorlatban viszont egy átlag proci 50-150W között fogyaszt pl játék közben, mellé egyéb apróságok a gépben, háttértár, memoria stb, 200W-ot rá lehet erre számolni.
Szóval reálisan 300W marad, de azért kicentizni nem kell így én azt mondom, hogy inkább olyan 200-230W max fogyasztású VGA amit ezzel a táppal meghajtanék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!