Egy RTX 4080-nak elég lenne egy 750W-os táp?
Figyelt kérdés
Tervezem, hogy fejlesztenék egy rtx 4080-ra vagy 4080 super-re, arra lennék kiváncsi, hogy elég lenne-e ez a táp neki, valamelyest utána néztem és irják, hogy határeset de még elfogadható, vagy ezzel már tönkre tehetem a PC-t? A tápom egy Seasonic G12 GC Series, 80 PLUS Gold, 750W, a procim pedig egy i7 13700k, jelenleg nincs OC-zva2024. jan. 9. 19:22
1/7 anonim válasza:
Ha nem megy mindkét hardver peak-ek el kell bírnia, de még a 4080S-ről nincs hivatalos fogyasztás mérés.
De én elgondolkoznék egy 850-950W-os tápegységen, ami lehetőség szerint támogatja a ATX 3.0-t is.
Ameddig nem váltasz tápot mindenféle gond nélkül fog működni ebben az állapotban is valószínűleg, csak ha tervben van OC akkor érdemes rajta elgondolkozni.
2/7 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm szépen a választ.
2024. jan. 9. 20:02
3/7 anonim válasza:
Szerintem egy RTX 4080 Super mellé is bőven elég lesz ahogy egy 650w táp elég a sima 4080 mellé a legtöbb esetben.
4/7 anonim válasza:
#3.Nem a 4080S-ral lesz a gond, hanem, hogy mellette egy 13700K van és együttesen fogyasztanak egyszerre sokat.
5/7 anonim válasza:
Játékok alatt nem eszik anynira sokat az a proci azért.
6/7 anonim válasza:
Nem ZEN archiktetúráról beszélünk, azért Intelnél abszolút más számít hatékonynak...
7/7 anonim válasza:
A 750W G12 tökéletesen elég. Valszeg még a 650W is elég lenne. Sokat tud fogyasztani a proci is, meg a kártya is, de nem életszerű, hogy 600W fölé menjenek együtt. A proci max ~260W OC-zva (cinebench), a 4080 332W (OC és furmark stressz mellett)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!