Milyen monitort képes kezelni a laptopom, illetve képfrissítéssel kapcsolatban pár kérdés?
Monitort szeretnék venni a gamer laptopomhoz. Egy 2560 x 1440, 1 ms, 165 Hz monitorra gondoltam, név szerint erre: [link]
Először is az a kérdésem, hogy a laptopomnak gondot okozna-e ez a monitor? A laptopom specifikációi: AMD Ryzen 9 5900HS 3.30 GHz, NVIDIA GeForce RTX 3050 Ti Laptop GPU, 24 GB RAM.
Az is egy kérdés bennem, hogy egyébként mitől függ, hogy milyen monitort bír a laptopom?
A képfrissítéssel kapcsolatban pedig több kérdés is felmerült bennem. Több oldalon, többféle módon látom leírva a képfrissítési rátát. Egyik oldalon csak simán le van írva pl., hogy 165Hz, máshol így:
HDMI vízszintes frekvencia: 30 ~ 90KHz
HDMI függőleges frekvencia: 56 ~ 75Hz (FreeSync 40~75Hz)
DisplayPort vízszintes frekvencia: 30 ~ 90KHz
DisplayPort függőleges frekvencia: 56 ~ 75Hz (FreeSync 40~75Hz)
Illetve valahol láttam a natív képfrissítés kifejezést is. Tehát teljesen vakon vagyok, melyik mit jelent.
A natív vagy függőleges (vetikális) frissítést kell nézned.
A másik fontos dolog, hogy valamelyik monitor, mint pl az enyém is csak Displayporton tudja a 165Hz-et. Nem mindenhol van így kirészletezve, hogy melyik kimeneten mit tud a monitor.
Erre figyelj oda, attól függően, milyen csatlakozó van a laptopodon. A másik, hogy Nvidia kártyád van, G-Sync kompatibilis monitort kellene nézned
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!