Szüleimnek vennék otthonra számitógépet és hangfalat mit ajánlotok?
Van egy BenQ 2250 monitor a régi számitógéphez. Viszont az a számitógép már nagyon régi. Le szeretném cserélni, ahogy a hangszórókat is.
Ezekre gondoltam:
- Lenovo thinkcentre m910q ( [link]
- Logitech 2.1 Z313 (egyik ismerősömnek van ilyen és nagyon tetszik)
Esetleg tudtok ajánlani ezeknél jobbat ár-érték arányban? Otthoni filmnézésre, netezésre (youtube, netflix, stb) szeretnék nekik valamit összerakni.
Mindenképp 8. gen+ (vagy 3000G+ (2000G NEM)) procis gépet válassz, mert ezek lesznek időtállóak a W11 támogatás miatt.
Pl i3 8100-zal fel-feltűnnek gépek 40-50 körül. Hardveraprón elsősorban. Brand gépek általában, Dell és HP.
Pl ennek az eladónak van egy rakattal [link] kb 6 ezer egy 240-es SSD.
A DVI/DSUB csatlakozó már ritka az újabb gépeken, így egy aktív átalakító kellhet majd a monitorhoz. Amúgy megfelelhet ez a monitor netezésre. Filmezésre már inkább kéne egy 27" legalább. Nehéz összehozni a kompromisszumot, mert kéne a nagy kijelző. De netezgetéshez a 32" meg brutálnagy (nekem legalább is). Tehát ha fekszel az ágyban, és a lábadnál van a kijelző, akkor 55" is lehet a méret. Azt még kellemesen befogja a látószöged, és kijön rajta a 4K is 😃 szóval a 22" filmezéshez extrém kicsi. Kivéve ha nem ülsz mellette, de úgy meg ki néz filmet?
Hangszórókhoz nem értek.
Hangfalszettet ezt tudom ajánlani:
PC ügyben a "hardverapro"-n nézz használt gépet. Ha van olyan TV-jük, amihez PC-t lehet csatlakoztatni, akkor olyat keress, amelyiken több video kimenet van. ( Csak jobb egy nagyképernyős TV-n nézni filmet, mint egy monitoron.) 40e körül már biztos találsz ilyet. Használhatják akár egyidőben filmezésre a TV-n, míg a monitoron Facebook-ra, vagy másra. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!