Hogyan és mennyiért lehet processzort cserélni ebben a gépben? (*lent*)
"Hogyan lehetséges ez?"
Sehogy. Eleve laptopban proci csere elég problémás, de Intel-ről AMD-re váltani még asztali gépben sem tudsz alaplap csere nélkül.
Megoldás: veszel egy izmosabb laptopot.
Bard szerint lehet:
Igen, megváltoztathatja a processzort egy Lenovo T470-ben. A T470-nek csatlakozós processzora van, így könnyen eltávolítható és kicserélhető másikra. A T470 támogatja az 6. és 7. generációs Intel Core processzorokat.
A Lenovo T470 processzorának megváltoztatásához szüksége lesz a következő eszközökre:
Egy Phillips csavarhúzó
Egy Torx T4 csavarhúzó
Egy vékony kihegyezett eszköz
Termálpaszta
Íme a lépések a Lenovo T470 processzorának megváltoztatásához:
Kapcsolja ki a laptopot, és húzza ki az áramforrásból.
Vegye ki az akkumulátort.
Vegye ki a tíz csavart, amelyek a laptop alsó paneljéhez rögzítik.
Óvatosan pattintsa ki az alsó panelt a vékony kihegyezett eszközzel.
Keresse meg a processzor csatlakozóját.
Lazítsa meg a négy csavart, amelyek a hűtőt a processzor csatlakozójához rögzítik.
Óvatosan emelje fel a hűtőt a processzorról.
Távolítsa el a régi termálpasztát a processzorról és a hűtőről egy bolyhtalan ruhával.
Tegyen egy vékony réteg új termálpasztát a processzorra.
Illessze be az új processzort a processzor csatlakozójába, és óvatosan nyomja le addig, amíg megfelelően illeszkedik.
Helyezze vissza a hűtőt a processzor csatlakozójához, és szorítsa meg a csavarokat.
Csukja be az alsó panelt, és szerelje vissza a csavarokat.
Helyezze vissza az akkumulátort.
Kapcsolja be a laptopot, és csatlakoztassa az áramforráshoz.
Az új processzort most felismerheti a BIOS és a Windows. Lehet, hogy új illesztőprogramokat kell telepítenie a processzorhoz.
A Lenovo T470 támogatja az 6. és 7. generációs Intel Core processzorokat. A pontos típusok a következők:
generáció:
Intel Core i3-6100U
Intel Core i5-6200U
Intel Core i7-6500U
generáció:
Intel Core i3-7100U
Intel Core i5-7200U
Intel Core i7-7500U
A processzor kiválasztásakor figyelembe kell venni a laptop tápegységének teljesítményét is. A T470 tápegysége 65 wattos, így a 25 wattnál nagyobb TDP-vel rendelkező processzorok nem lesznek kompatibilisek.
Íme néhány konkrét példa kompatibilis processzorokra:
Intel Core i3-6100U
Intel Core i5-6200U
Intel Core i7-6500U
Intel Core i3-7100U
Intel Core i5-7200U
Intel Core i7-7500U
Ha nem biztos abban, hogy melyik processzor a megfelelő az Ön számára, forduljon a Lenovo ügyfélszolgálatához.
Árak körülbelül:
Intel Core i3-6100U: 43,900 HUF
Intel Core i5-6200U: 55,900 HUF
Intel Core i7-6500U: 77,900 HUF
Intel Core i3-7100U: 39,900 HUF
Intel Core i5-7200U: 47,900 HUF
Intel Core i7-7500U: 67,900 HUF
"Bard szerint lehet:"
A valóság szerint meg nem.
Elhittem Bard-nak, hogy olyan socket-es, amei em forrasztott.
Én is úgy tudtam hogy forrasztva vannak, de gondoltam hátha nem mindegyik.
Reméltem, hogy ilyen esetben, amiről sok információ van, reálisat mond a Bard, ezek szerint nem.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!