Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Melyiket választanátok? AMD...

Kancácska kérdése:

Melyiket választanátok? AMD vagy Intel?

Figyelt kérdés

Adva van egy ugyanolyan konfiguráció. 1TB SSD, 32Gb DDR5 ram, nVidia RTX 4050-es videókártya 6Gb DDR6 rammal, de vagy AMD Ryzen 5 7640HS processzorral, vagy Intel Core i7-12650H processzorral. Fő csapásirány a grafikai munka, a videószerkesztés, renderelés. Egyre több helyen hallom, és több szavazásnál olvasom, hogy az AMD mellett szavaznak többen. Az összehasonlításoknál nem találok hatalmas különbségeket. Van olyan teszt ahol az AMD, van ahol az Intel de van olyan is ahol fej-fej mellett kapták a pontokat.

[link]

[link]

[link]

Árban az AMD-s jobb, mert most van 40 ezres akció rá, így 410 ezer, akció nélkül az áruk is majdnem ugyanaz. Ti melyik processzorral vennétek inkább?

#Intel #AMD #AMD Ryzen 5 7640HS #INTEL Core i7 12650H
2023. dec. 25. 13:46
A kérdező szavazást indított:
AMD
Intel
18 szavazat
 1/8 anonim ***** válasza:
81%
Akciósan venném az AMD-t, amúgy nagyjából mindegy.
2023. dec. 25. 16:15
 2/8 anonim ***** válasza:
22%

Kb mindegy. Intel valszeg jobb sokmagos teljesítményt adna minden körülmények között, de az amd meg biztosan kevesebbet fogyaszt, tehát biztosabban bírná tartani huzamosabb ideig is a temlót

A korlát itt ugye a hűtés inkább. Amíg akksin vagy. Jó lenne tudni pontos típusokat, hogy a hűtést is össze lehessen hasonlítani. De átlag 4050 gépeket figyelembe véve a hűtés nagyon alultervezett. Ez a legtöbb mai laptopon így van, a felsőbb kategóriás gamereket kivéve, mint pl legion. De ezek se igazán jók hűtésileg, csak jobbak, mint a többi.

Szóval AMD-re szavazok. Intelek a konstans terhelésen szétmelegetnek egyszerűen. Fogalmam sincs, hogy milyen laptopon, milyen hűtéssel, milyen fogyasztáskorlátokkal jöttek ki a benchmark oldalon levő eredmények. Nem összehasonlíthatóak sajnos.

Többmagos prociteljesítményt amúgy a videovágás igényel nálad leginkább (illetve a renderelés, ha gpu-t kihasználni képtelen progit használsz). Playbacknél. Tehát elvileg ez pont nem egy konstans terhelés...

De akkor is az AMD-re szavazok. Sokkal hatékonyabbak, aminlaptopnál kritikus.

2023. dec. 26. 15:17
 3/8 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat, konkrétan erről a laptopról lenne szó:

[link]

2023. dec. 26. 16:09
 4/8 anonim válasza:
Mindegy, viszont későbbi eladhatóságban az Intel lesz a jobb. Valamiért a kutya nem akarja megvenni a használt AMD-s gépeket.
2023. dec. 28. 21:04
 5/8 Közveszélyes Kontár ***** válasza:
0%

ez az amd proci ujabb, ami elege fele donti merleget

13 as intel lenne akkor egyertelmu lenne az intel

amugy laptoprol keres teszteket probalj errol ha van es tobbet

hasonlo kaliberu cpu vga srol legalabb

mivel Victus eleg silany szeria

szoval erdemes utanajarni valoban megeri e es nem e penzkidobas lesz csak

mert ha kis papirlaptop az nem tul jo

ha kis forro papirlaptop az megrosszabb

ha visito papirlaptop az meg-megrosszabb

es akkor jon a kepbe a kep, ha az tele lesz vorossel es verbe borul szemed tole

no korant sem biztos, csak sok budget laptopnal ezek elofordulnak

illetve Vistus egy fapados silany szerianak indult

sajnos a jo proci es vga onkagaban nem sokat jelent a laptopokban mas markaknal sem, mivel vannak irodai szeriak ott is mint mindeg, es ezekbe eromuvet is belenyomnak felelotlenul

hordozhatosag meg masik ha nyaklik ossze vissza

es ha az fontos amugy

2023. dec. 28. 21:40
 6/8 A kérdező kommentje:
Köszi megvettem. Sajnos tesztet nem sokat találtam, ezért is kérdeztem. Könnyű és jól hordozható, szépen teszi a dolgát, csendes és erős. Nem nyaklik nyeklik, masszív laptop. Nem melegszik, nem visít. A véleményed alátámasztására érdekelne a forrás, az a leírás amire alapozod, hogy silány. Eddig én ahol kerestem a típusra, semmi ilyen vélemény nincs. Szeretném elolvasni, utána nézni, hogy ki és miért állítja a fentieket. Gondolom nem hasraütve mondtad a véleményed, hanem van alapos személyes tapasztalat is benne.
2023. dec. 29. 07:41
 7/8 CspCsj ***** válasza:

Mondjuk érdekes a linkelt CPU-tesztben írt Intel TDP keret: 35-45W, amikor a hivatalos Intel weboldalon is 35-115W szerepel. (jó, az alap 2,3GHz órajelen biztosan elég a 45W, - de a 4,7GHz turbo sebességhez ennél azért több kell, még ha csak századmásodpercekre is kapcsol fel idáig)

Aztán ehhez még hozzáadódna a RTX4050-nek a 45-115W TDP-je, és terhelés alatt kíváncsi lennék a ventilátorzajra.

Egyébként a választott AMD-s modell hűtése szerintem nem rossz, - bár a szerkezete nem a masszív üzleti szériás. (persze úgy már 600ezer fölött lenne)

https://www.youtube.com/watch?v=tSxVLzM_fOM

[link]

A videóban említett BIOS állításra lehet, hogy szükség lesz, - ha többször akarod akkuról használni.

2024. jan. 14. 23:30
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ. Akkuról nem tervezem, de néha hogy legyen használva az aksi is, fogom de akkor nem munkára, hanem olvasgatásra, maximum youtube. Ennek a ventilátorzaja szinte semmi. Ha felteszem maximumra akkor van hangja de csak kipróbáltam. Néha ha keményen meghajtom videószerkesztésnél akkor megy a venti de nem vészes. Nem is állandóan megy. Böngészéskor pedig semmi hang. Néha bekapcsol halkan aztán ki. Nincs okom panaszra. Sajna nem tudtam 600 ezer fölé menni. 400 körül jártam és nézegettem a konfigurációkat amikor elémjött ez a HP, de 460 körül mindenhol. És egyszer csak jött a jó hír, ár áthúzva, majd odaírva a 409. Így egész jó ár-érték ajánlatnak tűnt, azért is csaptam le rá. Videót nézem :)
2024. jan. 15. 17:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!