Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » "Elromlott" HDD-ről adatmentés...

"Elromlott" HDD-ről adatmentés. Ötletek?

Figyelt kérdés

Hd-sentinel felugró ablakában "szólt", hogy "meghibásodás várható". Azonnal be is következett, lefagyott a gép, bár nem a C meghajtó romlott el, amin az oprendszer futott, hanem a D, amin csak tárolt fájlok vannak (1TB, Sata).

Tudom, hogy van a Kürt és egy debreceni cég, amelyik adatmentéssel foglalkozik. Utóbbiról van valakinek tapasztalata? Esetleg valamilyen más ötlet?

2023. dec. 21. 15:51
 1/10 anonim ***** válasza:
65%
Sokkban függ attól, hogy mit jelent, hogy "elromlott"?
2023. dec. 21. 16:02
 2/10 anonim ***** válasza:
87%
Azért ennél sokkal több "adatmentés" el foglalkozó cég van...
2023. dec. 21. 16:03
 3/10 anonim ***** válasza:
36%

Ha fontos állományok voltak, akkor előveszed a biztonsági mentésed (több - minimum 3 példányú - darab külső meghajtó/adathordozó), és egy ép meghajtóra visszaállítod az állományokat.

Ha nincsen biztonsági mentésed, akkor nem voltak annyira fontosak azok a fájlok. Ha mégis fontosak lennének, és maga a meghajtó még elérhető a Lemezkezelőből, akkor az alábbi topik:

https://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__hardverek__..

#3-as hozzászólásának 2. bekezdésében leírt módon készítesz egy lemezképet egy másik meghajtóra, majd abból megpróbálod visszaállítani a meghajtót/annak a tartalmát. Ha ez nem lehetséges/nem válik be, akkor adatmentő cég.

2023. dec. 21. 16:05
 4/10 Szirty ***** válasza:
10%
Az adatmentést jó HDD-ről kell elvégezni.
2023. dec. 21. 16:46
 5/10 anonim ***** válasza:
39%
Elsőnek a közeli számtech kisboltba vagy másik gépbe raknám át, hátha még menthető. Az ilyen kürt és stb cégek jók, de drágák.
2023. dec. 21. 17:15
 6/10 anonim ***** válasza:
43%
600e /tb volt a kürtnél kb 2019 körül.... Most szerintem olyan 1m.... Szerintem elengedném.... Legközelebb biztonsági mentés....
2023. dec. 21. 17:18
 7/10 anonim ***** válasza:
37%
Attól is függ az ár hogy mennyire sérült. Ha komplett olvasó mechnikát kell cserélni hogy életre keltsék reális az 1 milka/TB ár, ha viszont csak egy kondenzátort kell cserélni az elektronikán pár százezerből megúszhatod. Ezt addig nem tudhatod amíg be nem vizsgálják. Először le kell adnod, bevizsgálják és mondanak egy összeget, azt vagy elfogadod vagy nem.
2023. dec. 21. 18:08
 8/10 anonim ***** válasza:
65%
Sőt. Fizetés után vagy sikerül mindent visszaállítani, vagy nem. Nincs garancia.
2023. dec. 21. 18:49
 9/10 anonim ***** válasza:
58%

Árajánlatot kell kérni valamelyik cégtől, ha túl drága, akkor tanulópénz.

Nekem is szállt el külső vinyóm egyik napról a másikra, mindenféle előjel nélkül. Volt rajta 1-2 dolog, ami úgy jó lenne, de nem olyanok szerencsére, amiknek az elvesztése nem túlélhető.

Te érzed, hogy mennyire kényes vagy fontos dolgok vannak a vinyón, de ha pótolható, vagy egy elmorzsolt könnycseppel elengedhető, akkor lapozz.

2023. dec. 22. 15:02
 10/10 anonim ***** válasza:
57%

nekem is volt ilyen gondom.Annyira drága lett volna,hogy letettem róla.

Megpróbáltam újra letölteni az adatokat sok sikerült ,de nem minden.Aztán

hagytam.Inkább vesszen,de ha van sok fölös pénzed rajta.És a legjobban az

döbbentett meg,amikor,közölték,hogy nem biztos,hogy mindent megtudnak menteni

2024. febr. 21. 00:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!